Skip to main content

AERÖ -En äkta Dansk sagoö med dans

Pris från:
3 695:-
Dagar:3
  • Resa i modern turistbuss
  • Bro-, vägavgifter
  • Färja Svendborg - Aerø t/r
  • 2 nätter med del i dubbelrum inklusive halvpension på Aerø Hotel
  • Besök på Söbygaard, Skjoldnaes fyr & Bregninge Kirke, Voderup Klint & Marstal Kirke
  • Rundvisning & provsmakning på Rise Bryggeri
  • Välkomstdrink & middagsbuffé inkl. öl/vin/vatten samt musikunderhålllning med dans dag 2
  • Reseledarservice
Boka resa

Stockrosor, böljande sädesfält och färgglada små hus med halmtak. Danska Aerø är en tre mil lång sagoö, belägen längst ner i det sydfynska havet!

Sök resa

Program

Dag 1 – Aerø (23 mil)
Efter upphämtning går färden via Öresundsbron och Stora Bältbron till Svendborg på Fyn. Här blir det tid att avnjuta en lunch på egen hand innan vi kör ombord på färjan. Båtturen till Aerø tar cirka 75 minuter och går genom den vackra danska övärlden. Väl framme på den lilla sagoön, parkerar vi bussen och bekantar oss med den gamla mysiga delen av Aerøskøbing. Vi samlas sedan åter i bussen och åker vidare till öns största ort, Marstal, och vårt Aerø Hotel. Efter incheckning gör vi oss bekväma i våra rum och på kvällen samlas vi för en gemensam middag.

Dag 2 – Utflykter (4 mil)
Efter frukost samlas vi för att göra en intressant rundtur på ön. Vi kommer idag att besöka Söbygaard, Danmarks minsta herrgård, Skjoldnäs fyr, med fantastisk utsikt över Aerø och det vackra sydfynska öhavet, samt Bregninge Kirke, en av Aerøs vackraste kyrkor från 1200-talet. Efter en intressant förmiddag behöver vi fylla på med ny energi. På öns egna Rise Bryggeri, med gamla anor, får vi en rundvisning med provsmakning och här finns även möjlighet att köpa sig en god lunch. Mätta och belåtna tar vi oss vidare till Voderup Klint som är en av de vackraste platserna på Aerø. Framför oss har vi en unik vy som breder ut sig.  Vi tar oss tillbaka till hotellet och på kvällen samlas vi i restaurangen för en gemensam middag, där öl och vin ingår under tre timmar. Vi njuter av musikunderhållning och efter maten bjuds det upp till dans.

Dag 3 –  Hemresa (23 mil)
Efter en god frukost checkar vi ut och gör oss redo för avresa. Vårt första stopp gör vi vid Marstal Kirke. Här blir det tid att beskåda gamla skepp och andra vackra ting som smyckar kyrkan. Färden går vidare till Aerøskøbing där vi strosar runt på egen hand.  Klockan 14:35 avgår färjan som ska ta oss till Svendborg. Är man hungrig eller fikasugen så finns det restaurang & café ombord. Vi kör vidare genom Danmark och är snart hemma igen. Vi tar farväl med oförglömliga minnen och säkert en och annan souvenir i bagaget.

 


 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
18/9BussAerö - En äkta dansk sagoö med dansMer än 83 695:-BokaMer information

Hotell

 Aerø Hotel, Marstal

Aerø Hotel, Marstal

Från Aerø Hotel Marstal, är det ca 10 minuters promenad till stranden, respektive in till centrala Marstal. Rummen är rymliga med dusch (bad i familjerummen) och har TV och gratis wi-fi. Hotellet erbj...