Skip to main content

Aerö - En äkta dansk sagoö med dragspelsfestival

Status:
Fullt

Stockrosor, böljande sädesfält och färgglada små hus med halmtak. Danska Aerø är en tre mil lång sagoö, belägen längst ner i det sydfynska havet!

Sök resa

Program

Dag 1 - Aerø (23 mil)
Efter upphämtning på överenskommen plats går färden via Öresundsbron, Stora Bältbron till Svendborg på Fyn. Vi gör stopp längs vägen för förmiddagsfika. I Svendborg tar vi färjan över till Aerø, som tar cirka 75 minuter och går genom den vackra danska övärlden. Under båtfärden njuter vi av 3 smørrebrød inklusive 1 öl eller vatten. Väl framme på den lilla sagoön, parkerar vi bussen och bekantar oss med den gamla mysiga delen av Aerøskøbing. Vi samlas sedan åter i bussen och åker vidare till öns största ort, Marstal och vårt Aerø Hotel. Innan vi gör oss för bekväma i våra rum samlas vi utanför hotellets restaurang för att smaka deras berömda Aerøpannkaka. På kvällen samlas vi för en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 2 - Rundtur, Dragspelsfestivalen
Efter frukost samlas vi klockan 09.00 i bussen för att göra en intressant rundtur på ön. Vi kommer att besöka Söbygaard, Danmarks minsta herrgård, Skjoldnaes fyr, med fantastisk utsikt över Aerø och det vackra sydfynska öhavet. samt Bregninge Kirke som är en av Aerøs vackraste kyrkor från 1200-talet. På öns egna Rise Bryggeri, med gamla anor, får vi en rundvisning med provsmakning. Här finns även möjlighet att köpa sig en god lunch. Mätta och belåtna tar vi oss vidare till Voderup Klint, som är en av de vackraste platserna på Aerø. Framför oss har vi en unik vy som breder ut sig. Klippan är 33 meter hög och består av flera kilometerlånga stegformade terrasser som knyter havet med den upphöjda delen av ön. -Ett minne för livet! Vi tar oss tillbaka till hotellet och på kvällen samlas vi i restaurangen för en gemensam middag. Denna kväll börjar Aerø Dragspelsfestival som hålls i Marstal hamn. För den som vill kan man spendera kvällen på festivalen.

Dag 3 - Dragspelsfestivalen
Efter en stadig frukost går vi en kort promenad till Marstal centrum där vi vandrar runt på de små gatorna med fantastiska hus från förr. Vi kommer även att besöka Marstals kyrka med alla kyrkskepp. Efter promenaden finns det tid att på egen hand njuta av den mysiga omgivningen och all musik som spelas när ön har sin årliga dagspelsfestival. På kvällen äter vi middag i hotellets restaurang.

Dag 4 - Hemresa (23 mil)
Efter en god frukost checkar vi ut och gör oss redo för avfärd klockan 10.00. Färden går till Aerøskøbing där vi strosar runt på egen hand och får även möjlighet att äta lunch. Klockan 14.35 avgår färjan som ska ta oss till Svendborg. Hemresan fortsätter via Stora Bältbron och Öresundsbron och vi är snart på svensk mark igen. Vi tar farväl med oförglömliga minnen.

 

 

 

 

Resekalender

17/4Ullared (via Hörby, Gårdstånga, Lund, Malmö)från 250:-
18/4Bordershop Direkt 100 kg (via Bromölla, Kristianstad, Hörby, Malmö)från 650:-
19/4Ullared (via Tollarp, Vä, Kristianstad, Knislinge, Broby, Osby)från 250:-
22/4Holland med blomsterparadenfrån 7 695:-
24/4Binz, Rügen - Tysklands vackraste ö (Arkona)från 2 895:-