Aerö - En äkta dansk sagoö med dragspelsfestival

Pris från:
4 395:-
Dagar:4
 • Resa i modern turistbuss
 • Bro, väg & färjeavgifter
 • Lunch, Breininge Mölle, dag 1
 • 3 nätter med del i dubbelrum, inklusive halvpension på Aerø Hotel
 • Aerøpannkakor, dag 2
 • Båttur Rudköping - Marstal, dag 1
 • Besök på Söbygaard, Skjeldneas fyr & Bregninge Kirke, Voderup Klint & Marstal Kirke, dag 2
 • Rundvisning & provsmakning på Rise Bryggeri, dag 2
 • Guidning på Aerøköping, dag 4
 • Båttur Aerøkøbing - Svendborg
 • Reseledarservice
Boka resa

Stockrosor, böljande sädesfält och färgglada små hus med halmtak. Danska Aerø är en tre mil lång sagoö, belägen längst ner i det sydfynska havet!

Program

Dag 1 - Aerø (25 mil)
Efter upphämtning går färden via Öresundsbron, Stora Bältbron och fram till Svendborg på Fyn. Vi gör stopp längs vägen för förmiddagsfika. I Svendborg kör vi över bron till ön Tåsinge. Vid Kyrkan Landet besöker vi Elvira Madigans och Sixten Sparres gravplats. Vi får även höra om deras intressanta och gripande historia. Vidare åker vi en kort bit till Restaurang Bregninge Mölle. Här njuter vi av en god lunch med fantastisk utsikt. Vi åker vidare och kör bland annat förbi sagolika Valdemar Slott. Därefter fortsätter resan över Siön till Langeland. Via Rudköping tar vi färjan över till Marstal och Aerø. Vi checkar in på Aerø Hotel och gör oss bekväma i våra rum. På kvällen samlas vi för en gemensam middag i hotellets restaurang. 

Dag 2
Efter frukost samlas vi klockan 9:00 i bussen för att göra en intressant rundtur på ön. Vi besöker Söbygaard, Dan-marks minsta herrgård, Skjoldenäs fyr, med fantastisk utsikt över Aerø och det vackra sydfynska öhavet. samt Bregninge Kirke som är en av Aerøs vackraste kyrka från 1200-talet. På öns egna Rise Bryggeri får vi en rundvisning med provsmakning och här finns även möjlighet att köpa sig en god lunch. Vi åker vidare till Voderup Klint som är en av de vackraste platserna på Aerø. Framför oss har vi en unik vy som breder ut sig. Klippan är 33 meter hög och består av flera kilometerlånga stegformade terrasser som knyter havet med den upphöjda delen av ön. -Ett minne för livet! Vi tar oss tillbaka till hotellet och nu vankas det berömda Aeröpannkakor. På kvällen samlas vi i restaurangen för en gemensam middag. Denna kväll börjar Aerø Dragspelsfestival som hålls i Marstal hamn. För den som vill kan man spendera kvällen på festivalen. 

Dag 3
Efter en stadig frukost går vi en kort promenad till Marstal centrum där vi vandrar runt på dem små gatorna med fantastiska hus från förr. Vi kommer även besöka Marstals kyrka med alla kyrkskepp. Det blir även tid att på egen hand njuta av den mysiga omgivningen och all musik som spelas när ön har sin årliga dagspelsfestival.  På kvällen äter vi en god middag i hotellets restaurang.

Dag 4 – Hemfärd (23 mil)
Efter en god frukost checkar vi ut och gör oss redo för avfärd klockan 09.30. I  Aerøkøbing får vi en guidad stads-vandring. Det blir även tid att strosa runt på egen hand och köpa en god lunch om man önskar. Klockan 14:35 avgår färjan som ska ta oss till Svendborg. Väl i land kör vi vidare över Stora Bältbron, Öresundsbron och är snart på svensk mark igen. Vi tar farväl med oförglömliga minnen i bagaget.

*Med reservation för feltryck & ändringar! 
 

 

 

 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
27/5BussAerø - En äkta dansk sagoö med dragspelsfestivalMer än 84 395:-BokaMer information

Hotell

 Aerø Hotel, Marstal

Aerø Hotel, Marstal

Från Aerø Hotel Marstal, är det ca 10 minuters promenad till stranden, respektive in till centrala Marstal. Rummen är rymliga med dusch (bad i familjerummen) och har TV och gratis wi-fi. Hotellet erbj...