Skip to main content

Aerö -En dansk sagoö med dragspelsfestival

Status:
Fullt

Stockrosor, böljande sädesfält och färgglada små hus med halmtak. Danska Aerø är en tre mil lång sagoö, belägen längst ner i det sydfynska havet! På denna resa bjuds det på en trevlig dragspelsfestival i Marstals hamn. Vi får även uppleva en mängd olika sevärdheter och provsmakning av goda, danska specialiteter. 

Sök resa

Program

Dag 1 - Aerø (25 mil)
Efter upphämtning går färden via Öresundsbron, Stora Bältbron och fram till Svendborg på Fyn. Vi gör stopp längs vägen för förmiddagsfika. I Svendborg kör vi över bron till ön Tåsinge. Vidare åker vi en kort bit till Restaurang Bregninge Mölle. Här njuter vi av en god lunch och fantastisk utsikt.

Vi åker vidare till Kyrkan Landet besöker vi Elvira Madigans och Sixten Sparres gravplats. Vi får även höra om deras intressanta och gripande historia. Vi fortsätter resan över Siön till Langeland. Via Rudköping tar vi färjan över till Marstal. Vi checkar in på Aerø Hotel och gör oss bekväma i våra rum. På kvällen samlas vi för en gemensam middag i hotellets restaurang. Lite senare på kvällen bjuds vi på delikata Aeröpannkakor.

Dag 2 – Utflykt & dragspelsfestival
Efter frukost samlas vi klockan 9:00 i bussen för att göra en intressant rundtur på ön. Vi besöker Söbygaard, Dan-marks minsta herrgård, Skjoldenäs fyr, med fantastisk utsikt över Aerø och det vackra sydfynska öhavet. samt Bregninge Kirke som är en av Aerøs vackraste kyrka från 1200-talet. På öns egna Rise Bryggeri får vi en rundvisning med provsmakning. Vi åker vidare till Voderup Klint som är en av de vackraste platserna på Aerø. Framför oss har vi en unik vy som breder ut sig. Klippan består av flera kilometerlånga stegformade terrasser som knyter havet med den upphöjda delen av ön. -Ett minne för livet! Vi tar oss tillbaka till hotellet och får lite tid att spendera efter egna önskemål. På kvällen samlas vi i restaurangen för att avnjuta en gemensam middag. Denna kväll börjar Dragspelsfestivalen i Marstal hamn.

Dag 3 – Marstal & Dragspelsfestival
Efter en stadig frukost går vi en kort promenad till Marstal centrum där vi vandrar runt på dem små gatorna med fantastiska hus från förr. Vi kommer även besöka Marstals kyrka med alla kyrkskepp. Det blir även tid att på egen hand njuta av den mysiga omgivningen och all musik som spelas när ön har sin årliga dagspelsfestival.  På kvällen äter vi en god middag i hotellets restaurang.

Dag 4 – Hemfärd (23 mil)
Efter en god frukost checkar vi ut och gör oss redo för avfärd klockan 09.30. I  Aerøskøbing får vi en guidad stads-vandring. Det blir även tid att strosa runt på egen hand och köpa en god lunch om man önskar. I hamnen väntar färjan som ska ta oss till Svendborg. Väl i land kör vi vidare över Stora Bältbron, Öresundsbron och är snart på svensk mark igen. Vi tar farväl med sagolika minnen i bagaget.

*Med reservation för feltryck & ändringar! 

Hotell

 Aerø Hotel, Marstal

Aerø Hotel, Marstal

Från Aerø Hotel Marstal, är det ca 10 minuters promenad till stranden, respektive in till centrala Marstal. Rummen är rymliga med dusch (bad i familjerummen) och har TV och gratis wi-fi. Hotellet erbj...