Skip to main content

Baltikum runt

Status:
Fullt

Vi besöker fyra länder och åker genom det vackra nordöstra Polen och de tre spännande baltiska staterna. Städerna Gdansk, Vilnius, Riga och Tallinn lockar med sina vackra gamla stadsdelar. Vi får möjlighet att shoppa till förmånliga priser i butiker och hantverksbodar.

 

Sök resa

Program

Dag 1 – Karlskrona (15 mil)
Avresa från våra påstigningsorter sen eftermiddag. På kvällen checkar vi in på Stena Lines fina fartyg ”Stena Vision” i Karlskrona. Vi samlas i restaurangen för att avnjuta den goda middagsbuffén inkl. dryck och har sedan kvällen fri att njuta av det goda livet ombord.

Dag 2 – Gizycko (30 mil)
Vi äter frukost ombord innan det är dags för avstigning i Gdynia. Vi åker vidare med bussen och gör en guidad rundtur i det intressanta Trestadsområdet Gdynia, Sopot och Gdansk. Väl framme i den vackra staden Gdansk gör vi en guidad stadsvandring i Gamla stan och får bland annat se Gyllene porten, Neptunfontänen och den medeltida träkvarnen. Sedan får vi lite egen tid med lunchmöjlighet.  På eftermiddagen fortsätter vi till dagens mål Gizycko och Hotel Wodnik med ankomst tidig kväll. Vi äter gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 3 – Vilnius (30 mil)
Vi lämnar Gizycko och det natursköna området med många sjöar och fortsätter resan. Via staden Suwalki kommer vi in i Litauen och åker vidare mot huvudstaden Vilnius. Under dagen gör vi trevliga uppehåll bl.a. för fika och lunch. Vi checkar in för två nätter på Comfort Hotel LT. Vi äter gemensam middag på hotellet.

Dag 4 – Vilnius
Vi äter frukost och ska sedan utforska Vilnius tillsammans med vår lokalguide. Vi får se den gamla stadskärnan som är en av de största i Europa. Det finns mer än 1 500 byggnader i gamla stan, som har byggts under flera hundra år i en blandning av olika stilar. Vi ser den stora avenyn Gedimino Prospekt, TV-tornet, Presidentpalatset och Klock-tornet.  Sedan får vi möjlighet till lite shopping och strosa runt och njuta av omgivningarna på egen hand. På kvällen får vi möjlighet att utforska stadens utbud av restauranger.

Dag 5 – Riga (30 mil)
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker vidare till Lettland och Riga för två övernattningar. På eftermiddagen gör vi en rundtur med en lokalguide. Gamla stan ligger mellan Pilsetaskanalens vackra grönområde och den stora floden Daugava. På långt håll syns kyrktornen och vetenskaps-akademins palats i stalinistisk stil. Svenskporten och Frihetsmonumentet är några av stadens sevärdheter vi får uppleva. Väl inne i Vecrigas oregel-bundna gatunät hittar vi många charmiga restauranger såväl som exklusiva butiker. På kvällen äter vi en god gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 6 – Riga 
Idag har vi hela dagen till eget förfogande för shopping och att utforska Riga.

Dag 7 – Tallinn (31 mil) 
Färden går utmed Rigabukten och i Pärnu, sekelskiftets stora estniska badpärla, gör vi uppehåll för shopping och lunch. Vi fortsätter sedan till Tallinn, den gamla Hansastaden Reval, som en gång var Sveriges tredje stad. Idag blir det middag i egen regi.

Dag 8 – Tallinn 
Vi ägnar hela dagen åt Tallinn. På förmiddagen tar en lokalguide med oss på en intressant rundtur, som vi gör dels med vår buss och dels till fots i den medeltida delen av staden. Vi får bland annat se den vackra Alexander Nevskijkatedralen och det pittoreska medeltida torget med Rådhuset. Sedan får vi egen tid för lunch och shopping. Tidig kväll lämnar vi Tallinn med Tallinks fartyg.  När vi har checkat in, samlas vi i restaurangen för att äta en gemensam middagsbuffé. Sedan har vi gott om tid att shoppa till förmånliga priser och roa oss ombord.

Dag 9 – Hemresa (60 mil)
Vi anländer till Stockholm på morgonen och fortsätter resan söderut. Under dagen gör vi uppehåll för lunch och fika. På kvällen är vi åter i våra hemorter efter en oförglömlig resa med många nya intryck.

Hotell
Hotel Wodnik, Gizycko, www.cmazur.pl/en/hotel-wodnik-eng.html
Comfort Hotel LT, Vilnius, www.comforthotel.lt/
Radisson Blu Hotel Latvija, Riga, www.radissonblu.com
Park Inn by Radisson Central Tallinn, www.parkinn.com

 

 

 

 

Hotell

Resekalender

26/6TUR för en dag till GILLELEJE via Malmöfrån 280:-
27/6TUR för en dag till GILLELEJE via Limhamn-Nobeltorgetfrån 280:-
28/6Köpenhamn eller Bakkenfrån 300:-
28/6TUR för en dag till GILLELEJE via Ljunghusen-Vellingefrån 280:-
29/6TUR för en dag till GILLELEJE via Trelleborg-Skanörfrån 280:-