Skip to main content

Berlin - 30 år efter murens fall

Pris från:
4 495:-
Dagar:4
Resa i modern turistbuss, bro-, väg- & färjeavgifter, tre nätter med del i dubbelrum på Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz, 3-rätters middag dag 1, frukost dag 2, 3 & 4, rundtur "i murens fotspår" med svensktalande lokalguide, entré och guidning på Stasi-fängelset, entré och guidning på DDR Museum, reseledarservice.
Boka resa

Den 9 november är det 30 år sedan Berlinmuren föll. Sedan 1961 hade muren delat inte bara Berlin, utan hela Tyskland. Under nästan tre decennier var människorna i öst och väst åtskilda. Följ med oss på en intressant resa i Berlinmurens fotspår.

 

Sök resa

Program

Dag 1 - Berlin (50 mil)
Avresa på morgonen, via Öresundsbron och genom Danmark till Gedser där vi tar färjan till Rostock. Under överfarten som tar ca 2 timmar finns det möjlighet att både äta och handla. Tidig kväll är vi framme i Berlin och checkar in på vårt hotell i centrum. Vi samlas lite senare för att avnjuta en gemensam middag på en trevlig restaurang nära vårt hotell.

Dag 2 – I murens fotspår
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss med på en guidad bussrundtur. Vi tar oss till Bernauer Strasse, den officiella minnesplatsen för Berlinmuren, och Bornholmerbrücke där muren öppnades den 9/11, 1989. Vi gör en omfattande rundtur i ”murens fotspår” och får se vad som har hänt under de senaste 30 åren i öst och väst. På eftermiddagen åker vi till Stasi fängelset i Hohenschönhausen, som var en av DDR:s bäst bevarade statshemligheter, tills Berlinmuren föll. Numera är fängelset ett museum och forskningscentrum. Vi får en guidad rundvisning. Efter en intressant dag är kvällen fri för att utforska Berlins restaurang och nöjesliv på egen hand.

Dag 3 - Murens fall
På morgonen besöker vi DDR Museum som visar hur vardagen i DDR var. Vi får sedan egen tid att njuta av en spännande stad i ständig förändring. Det är på dagen 30 år sedan Berlinmuren föll. Vi tar del av firandet! På kvällen förvandlas hela Berlin och det bjuds på gratiskonserter runt om i staden bland annat vid Kurfürstendamm, Brandenburger Tor, Schlossplatz, Alexanderplatz, Gehtsemanekirche och East Side Gallery.

Dag 4 - Hemresa
Efter frukost lämnar vi Berlin för denna gång. Innan vi tar färjan från Rostock till Gedser ges det möjlighet för inköp i någon gränsbutik. Vi fortsätter genom Danmark och åker via Öresundsbron tillbaka till Sverige och våra hemorter efter en minnesvärd resa. 

 

 

 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/11BussBerlin - 30 år efter murens fallMer än 84 495:-BokaMer information

Hotell

Park Inn by Radisson, Berlin

Park Inn by Radisson, Berlin

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz är ett 4-stjärnigt hotell på bästa läge i hjärtat av Berlin. Här kan vi njuta av den bästa utsikten i Berlin med gratis WiFi på hela hotellet. Hotellet ligge...

Resekalender

26/9Burg Centrum - Vinprovning & shoppingfrån 1 695:-