Skip to main content

Bodensjön med Bernina Express & Mainau

Status:
Fullt

En resa i det vackra alplandskapet med blommor, snöklädda toppar och idylliska byar. Vi bor i Bregenz direkt vid Bodensjön. Blomsterön Mainau och en tågresa med den klassiska Bernina Express är några av höjdpunkterna på denna resa.

 

Sök resa

Program

Dag 1 – Göttingen (65 mil)
Avresa på morgonen från våra påstigningsorter. Vi lämnar Sverige via Öresundsbron och åker till Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden. Sedan fortsätter vi med paus för lunch, fika till Göttingen och vårt övernattningshotell Best Western am Papenberg. Vi äter gemensam middag på hotellet. 

Dag 2 – Bodensjön (55 mil)
Efter en god frukost checkar vi ut från hotellet och fortsätter färden genom det tyska landskapet. Under eftermiddagen når vi Österrike och är snart framme vid Bodensjön. Vi får lite egen tid att utforska omgivningarna innan vi samlas för en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 3 – Mainau (15 mil)
Efter en god frukost åker vi längs med sjön på den schweiziska sidan, till Konstanz och den fantastiska ön Mainau. Vi gör även en trevlig båttur innan vi åker tillbaka till Bregenz. Middagen äter vi gemensamt på hotellet.

Dag 4 – Tågresa+ (32 mil)
Efter en tidig frukost lämnar vi hotellet för att ta oss till Chur i Schweiz. Härifrån ska vi göra en tågresa med Bernina Express. En hänförande tågresa genom bergspass, glaciärer, höga snöklädda toppar samt grönskande, blommande dalar. Vi passerar gränsen till Italien och är sedan strax framme vid vår slutdestination Tirano. Här får vi i tid att på egen hand äta en god lunch, innan det är dags att åka tillbaka till hotellet.

Dag 5 – Bregenz
Efter frukost har vi hela dagen till eget förfogande. Fråga gärna guiden om tips på sevärdheter. På kvällen samlas vi för en gemensam middag.

Dag 6 – Göttingen (55 mil)
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och lämnar Bodensjön för denna gång. Vi kör norrut och kommer vid lunchtid fram till Rothenburg ob der Tauber där vi strosar runt en stund, innan det är dags att köra till Göttingen och Best Western Hotel Papenberg för middag och övernattning.

Dag 7 – Hemresa (65 mil)
Efter en god frukost fortsätter vi vår hemresa genom det tyska landskapet till Puttgarden. Här gör vi ett kort shopping stopp innan vi kör ombord på färjan som ska ta oss till Danmark. Vi är åter i hemorten på kvällen efter en minnesvärd resa.

Hotell

Hotel Messmer, Bregenz

Hotel Messmer, Bregenz

Messmer**** är beläget i orten Bregenz vid Bodensjön. Ett hotell med mycket bra läge, cirka 3 minuter från strand-promenaden och nära till shopping. På hotellet finns det en uteservering, restaurang o...

Resekalender

25/5Aerø - En äkta dansk sagoöfrån 3 395:-
26/5Bordershop direkt (100 kg) via Olofströmfrån 600:-
28/5Ullared (via Sölvesborg-Hässleholm)från 240:-
1/6Bordershop (75 kg) via Åhusfrån 500:-
1/6Ullared (via Tollarp-Osby)från 240:-