Skip to main content

Celle - Klassiska bilar i korsvirkesidyll

Pris från:
3 795:-
Dagar:4
  • Resa i modern turistbuss, bro-, väg- & färjeavgifter, tre nätter med del i dubbelrum på Caroline Mathilde, Celle, middag på hotellet dag 1, frukost dag 2, 3 & 4, entré och guidad rundvisning på Autostadt i Wolfsburg, arrangemanget Oldtimer + Fachwerk i Celle, reseledarservice.
Boka resa

Celle välkomnar oss till en nostalgisk helg med klassiska bilar i härlig korsvirkesidyll. Till arrangemanget väntas tusen utställare och tusentals besökare. Under resans tredje dag finns bilarna uppställda i Celle centrum för att beskådas. Resan bjuder även på ett spännande besök vid Autostadt i Wolfsburg, en fantastisk anläggning med ett mycket sevärt bilmuseum.

Sök resa

Program

Dag 1 – Celle (50 mil)
Vi lämnar Sverige på morgonen och tar oss vidare genom Danmark till färjan Rödby – Puttgarden. Väl framme i Tyskland fortsätter resan söderut förbi Lübeck och Hamburg till Lüneburger Heides södra kant där vi når resans mål Celle. Vi checkar in på Hotel Caroline Mathilde för 3 nätter.  Den första kvällen äter vi middag på vårt hotell.

Dag 2 - Utflykt till Autostadt, Wolfsburg (13 mil)
Från Celle har vi ca en timmes resa till Wolfsburgs största sevärdhet Autostadt, en fritids- och upplevelsepark. Ett spännande besök även för den som inte är ”bilfrälst”. Här presenteras bilmodeller från Volkswagenkoncernen i olika paviljonger och i Autostadts Zeithaus får man en överblick över bilens historia, bland annat genom ett antal utställda veteranbilar.

Vi börjar vårt besök med en guidad rundvisning och får sedan gott om tid att på egen hand utforska anläggningen. Här finns även restauranger. I nära anslutning till Autostadt finns ett stort outlet med över 45 butiker där man kan handla välkända designer märken till förmånliga priser. Vi är åter i Celle på kvällen och får möjlighet att prova någon av stadens mysiga restauranger på egen hand.

Dag 3 - Klassiska bilar i korsvirkesidyll
Hela dagen är fri i Celle för att ta del av arrangemanget ”Oldtimer und Fachwerk”, som har blivit en av Nordtysklands största träffar med klassiska fordon. Runt om i centrum kan vi på nära håll beundra och njuta av klassiska bilar, motorcyklar och även en del bruksfordon.  

Dag 4 – Hemresa (50 mil)
Vi njuter av resans sista frukost innan färden går vidare norrut till Puttgarden. Innan vi tar färjan till Rödby får vi möjlighet till förmånlig gränshandel.  Vi tar oss tillbaka till  Sverige via Öresundsbron och är åter i hemorten på kvällen.

 

 

 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/8BussCelle - Klassiska bilar i korsvirkesidyllMer än 83 795:-BokaMer information

Hotell

Hotel Caroline Mathilde, Celle

Hotel Caroline Mathilde, Celle

Hotell Caroline Mathilde, Celle är beläget i lugna omgivningar och på promenadavstånd från gamla stan. Hotellet har restaurang, bar och en wellness-avdelning med pool och bastu. www.caroline-mathilde...

Resekalender

25/6TUR för en dag - HORNBÆK i sommarskrud (via Getinge, Haverdal, Halmstad)från 295:-