Skip to main content

Celle Vinmarknad

Pris från:
3 695:-
Dagar:4
  • Resa i modern turistbuss, bro-, väg- & färjeavgifter, tre nätter med del i dubbelrum på hotell Caroline Mathilde, Celle, middag, dag 1 på hotellet, middag, dag 2 i Rådhuskällaren, frukost dag 2, 3 & 4, guidad stadsvandring i Celle, guidad visning & entré till Orchideen-Zentrum, reseledarservice.
Boka resa

Under några dagar i juli bjuder korsvirkesidyllen Celle in till den årliga vinmarknaden, en vinfest som lockar besökare från när och fjärran. Vi får möjlighet att prova kvalitetsviner framför allt från tyska välkända vinodlingsområden och bjuds på levande musik och härlig stämning.
 

 

 

Sök resa

Program

Dag 1 – Celle (50 mil)
Vi lämnar Sverige på morgonen och tar oss vidare genom Danmark till färjan Rödby – Puttgarden. Resan fortsätter söderut förbi Hamburg till Lüneburger Heides södra kant där vi når resans mål Celle. Den första kvällen äter vi middag på vårt hotell.

Dag 2 – Stadsvandring 
Efter frukost gör vi en guidad stadsvandring . Det är lätt att bli förtjust i denna romantiska stad med hundratals korsvirkeshus, vackra påkostade fasader, sagoslott och lugna gågator.  På eftermiddagen får vi egen tid för vinmarknaden. På kvällen samlas vi för att äta en gemensam middag i anrika Rådhuskällaren.

Dag 3 – Utflykt 
På förmiddagen besöker vi en av Tysklands största orkidéodlingar. Vi får en guidad rundvisning bland all blomsterprakt och även möjlighet till inköp. På eftermiddagen är vi tillbaka i Celle centrum för att del av vinfesten med levande musik och härlig stämning. Här kan vi prova kvalitetsviner och kulinariska läckerheter som ost-, fisk- och grillspecialiteter.

Dag 4 – Hemresa (50 mil)
Vi lämnar Celle och säger farväl till Tyskland för denna gång.  På kvällen är vi åter i våra hemorter efter en minnesvärd resa.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
25/7BussCelle VinmarknadMer än 83 695:-BokaMer information

Hotell

Hotel Caroline Mathilde, Celle

Hotel Caroline Mathilde, Celle

Hotell Caroline Mathilde, Celle är beläget i lugna omgivningar och på promenadavstånd från gamla stan. Hotellet har restaurang, bar och en wellness-avdelning med pool och bastu. www.caroline-mathilde...

Resekalender

1/6Bordershop 75 kg (via Knislinge, Kristianstad, Vä, Tollarp, Hörby, Lund)från 520:-