Skip to main content

Celle vinmarknad med Autostadt

Pris från:
3 695:-
Dagar:4
  • Resa i modern turistbuss, bro-, väg- & färjeavgifter, tre nätter med del i dubbelrum på Caroline Mathilde, Celle, middag, dag 1 på hotellet, middag, dag 2 på Rådhuskällaren, frukost dag 2, 3 & 4, guidad stadsvandring i Celle, guidad visning & entré till Autostadt, Wolfsburg, reseledarservice.
Boka resa

Under några dagar i juli bjuder korsvirkesidyllen Celle in till den årliga vinmarknaden, en vinfest som lockar besökare från när och fjärran. Vi får möjlighet att pröva kvalitetsviner framför allt från tyska välkända vinodlingsområden och bjuds på levande musik och härlig stämning. En av dagarna besöker vi Autostadt i Wolfsburg, en fantastisk anläggning med ett mycket sevärt bilmuseum.

Sök resa

Program

Dag 1 – Celle (50 mil)
Vi lämnar Sverige på morgonen och tar oss vidare genom Danmark till färjan Rödby – Puttgarden. Väl framme i Tyskland fortsätter resan söderut förbi Lübeck och Hamburg till Lüneburger Heides södra kant där vi når resans mål Celle. Vi checkar in på Hotel Caroline Mathilde för 3 nätter.  Den första kvällen äter vi middag på vårt hotell.

Dag 2 - Utflykt till Autostadt, Wolfsburg
Från Celle har vi ca en timmes resa till Wolfsburgs största sevärdhet Autostadt, en fritids- och upplevelsepark. Ett spännande besök även för den som inte är ”bilfrälst”. Här presenteras bilmodeller från Volkswagenkoncernen i olika paviljonger och i Autostadts Zeithaus får man en överblick över bilens historia, bland annat genom ett antal utställda veteranbilar. Vi börjar vårt besök med en guidad rundvisning och får sedan gott om tid att på egen hand utforska anläggningen. Här finns även restauranger. I nära anslutning till Autostadt finns ett stort outlet med över 45 butiker där man kan handla välkända designer märken till förmånliga priser. Vi är åter i Celle på kvällen och äter middag på Rådhuskällaren.

Dag 3 - Celle, vinmarknaden
Efter frukost tar en lokalguide med oss på en intressant stadsvandring . Det är lätt att bli förtjust i denna romantiska stad med hundratals korsvirkeshus, vackra påkostade fasader, sagoslott och lugna gågator.  Sedan är dagen och kvällen fri att ta del av vinfesten med levande musik och härlig stämning. Vi får möjlighet att pröva kvalitetsviner och kulinariska läckerheter som ost-, fisk- och grillspecialiteter.

Dag 4 - Hemresa (50 mil)
Vi njuter av resans sista frukost innan färden går vidare norrut till färjan Puttgarden – Rödby och vidare till Sverige. Framåt kvällen är vi åter tillbaka i våra hemorter.

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/7BussCelle Vinmarknad med AutostadtMer än 83 695:-BokaMer information

Hotell

Hotel Caroline Mathilde, Celle

Hotel Caroline Mathilde, Celle

Caroline Mathilde, Celle Hotellet är beläget i lugna omgivningar på promenadavstånd från gamla stan. Här finns bl.a. wellness-avdelning med pool och bastu. www.caroline-mathilde.de...

Resekalender

25/5Aerø - En äkta dansk sagoöfrån 3 395:-