Skip to main content

Danmark -Tulpanernas gavnö

Status:
Fullt

Danmarks största och äldsta Tulpanfestival upplever vi i den historiska slottsparken på Gavnø Slott. Njut av tusentals tulpanvarianter i äventyrliga färgspel och magnifika kompositioner. Vi utforskar även slottet & kapellet samt njuter av årstidens delikata buffé.
 

 

PROGRAM
Efter upphämtning åker vi söderut och via Öresundsbron når vi vårt grannland. Vi fortsätter färden genom Danmarks fina landskap fram till Gavnø Sløt i Naestved. Vi inleder besöket med en god lunchbuffé på Café Tulipanen som är beläget i slottsparkens vackra omgivningar. Här lagas maten efter säsongens råvaror. 

Mätta och belåtna spenderas dagen efter egna önskemål. Strosa runt på den förtrollande tulpanfestivalen där 
över en halv miljon unika tulpaner stolt visas upp i äventyrliga färgspel och magnifika kompositioner. Det blir även tid att utforska slottet & kapellet på egen hand. Imponerade av alla unika blomster och konstverk i historiska miljöer, samlas vi i bussen och gör oss redo för hemfärd. 

 

Även hemresan går via Öresundsbron och snart är vi åter på svensk mark. Vi tar farväl vid respektive hemort med härliga minnen och kanske en och annan souvenir i bagaget.

 

Gavnø Slott
Grunden skapades för mer än 600 år sedan. Idag bevaras Gavnø med en säker hand och med hjärtat på rätt ställe av familjen Reedtz-Thott. Detta innebär att portarna i mer än en mening öppnas mer och mer för dem som vill se en halv årtusendehistoria med egna ögon. www.gavnoe.dk


 

Sök resa