Skip to main content

Det vita guldet -Tyska sparrisvägen

Pris från:
7 495:-
Dagar:4
 • Resa i modern turistbuss.
 • Bro- väg- och färjeavgifter.
 • Tre nätter med del i dubbelrum på Best western Hotel Heidehof i Hermannsburg.
 • Middag på hotellet dag 1, 2 & 3.
 • Lunch dag 1, 2, 3 & 4.
 • Frukost på hotellet dag 2, 3 & 4.
 • Rundvisning med traktor på Spargelhof Heuer.
 • Guidad stadsrundtur i Lüneburg.
 • Guidad tur i Celle.
 • Besök vid järnvägsstationen Uelzen.
 • Möjlighet till shopping, max 25 kg/person.
 • Reseledarservice.
Boka resa

I trakterna kring Lüneburger Heide finns en av Tysklands mest intressanta temavägar. Niedersächsische Spargelstraßse förbinder områden och små byar där sparris odlats i generationer. Under vår resa lär vi oss om hantverket att odla och skörda ”det vita guldet”.  Vi besöker även den vackra Hansastaden Lüneburg och korsvirkesstaden Celle.
 

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 – Hermannsburg (ca 45 mil)
Efter upphämtning på våra hållplatser kör vi mot Öresundsbron som tar oss över till Puttgarden i Danmark. Resan fortsätter på snabba vägar genom Tyskland. Vi gör stopp för lunch i Timmendorfer Strand. Vi fortsätter till Hermannsburg, en gemytlig småstad belägen några mil norr om Celle och en av de orter som ingår i sparrisvägen. När vi inkvarterat oss på vårt centrala hotell serveras vi en gemensam välkomstmiddag.

Dag 2 – Sparris i Fuhrberg & Celle
Efter en god frukost lämnar vi vårt hotell och njuter av en dag i sparrisens tecken. Säsongen inleds i mitten av april och pågår till slutet av juni. Sparris, som ofta kallas ”det vita guldet”, är en av de mest populära primörerna och firas med bland annat festivaler och marknader. Under förmiddagen besöker vi Spargelhof Heuer i Fuhrberg där vi får en spännande rundvisning av ägorna med traktor och får lära oss mer om odlingarna. Vi serveras även en gemensam sparrislunch och det blir tid till att handla i gårdsbutiken innan vi samlas åter i bussen. 

Vi åker vidare från Fuhrberg och njuter av vackra vyer under färden. Nästa stopp gör vi i korsvirkesstaden Celle. Det blir en guidad stadspromenad och tid för att utforska omgivningarna på egen hand. Alla hus är unika och dekorerade med olika utsmyckningar. Staden bjuder även på små, mysiga butiker och anrika caféer. – Valet är ditt! Nu har det blivit dags att åka tillbaka till Hermannsburg. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att avnjuta gemensam middag.

Dag 3 – Lüneburg & Uelzen
Under morgonen reser vi norrut till Hansastaden Lüneburg, som fått ge namn åt hedområdet Lüneburger Heide. Väl i Lüneburg får vi en guidad stadsvandring i de pittoreska och historiska kvarteren. Staden var en gång i tiden en rik Hansastad och under perioder även ett eget furstendöme. Det var främst handel med salt som gjorde staden förmögen. Saltet utvanns i saliner i Lüneburgs omgivningar och exporterades till andra städer inom hansan. Vi äter en god lunch på Mälzer Brau- und Tafelhouse i historisk atmosfär. 

Vi samlas åter i bussen och tar vägen via Uelzen för att besöka stadens spektakulära järnvägsstation som ritats av den berömda österrikiske konstnären Friedensreich Hundert-wasser. Stationen brukar omnämnas som ”Världens vackraste tågstation”. Ljus och rymd skapar en mycket speciell atmosfär som gör ett besök på detta arkitektoniska konstverk unikt. Vi samlas åter i hotellets restaurang på kvällen och äter en god middag.

Dag 4 – Shopping & hemfärd
Utvilade och efter en god frukostbuffé checkar vi ut och påbörjar vår hemfärd. Färden går via Hamburg, Lübeck och vidare till Burg auf Fehmarn. Här ska vi njuta av en god lunch på centrala Wissers Hotel. Mätta och belåtna samlas vi åter i bussen för att åka en kort bit till Puttgarden för möjlighet till prisvärd shopping innan vi tar färjan tillbaka över till det danska landskapet. Via Öresundsbron är vi snart åter på svensk mark. Med härliga minnen och kanske en och annan souvenir i bagaget tar vi farväl på hemorten. 

*Med reservation för tryckfel & ändringar!
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/5
Se hållplatser & tider
BussDet vita guldet -Tyska sparrisvägenMer än 87 495:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Best Western Hotel Heidehof, Hermannsburg

Best Western Hotel Heidehof, Hermannsburg

Best Western Hotel Heidehof Hermannsburg är idylliskt och lugnt beläget på södra Lüneburger Heide i "Südheide Nature Park". Samtliga 104 rum är utrustade med allergifria täcken och kuddar, platt-TV, w...