Dürkheimer Wurstmarkt & smaker längs den tyska vinvägen

Pris från:
7 795:-
Dagar:6
 • Resa i modern turistbuss
 • Bro- väg- och färjeavgifter
 • Fem hotellnätter med del i dubbelrum
 • Middag på hotellet, dag 1, 2 & 5
 • Guidad tur i Neustadt
 • Vinprovning, Sektellerei Heim, Neustadt
 • Vinägerprovning med källarvisning, Doktorenhof i Venningen
 • Besök vid Hambach slott
 • Besök på vingården Weingut Spindler inkl lunch & ett glas vin
 • Snapsprovning på bränneri Hubach i Bad Dürkheim
 • Reseledarservice
Boka resa

Upplev Tysklands vackraste områden med mängder av vingårdar som sträcker sig över soldränkta sluttningar. Här är kulturen kring mat och vin djupt rotad.  Vi besöker världens största vinfest med en historia på 550 år. Bor gör vi bekvämt längs den tyska vinvägen med bara fem minuters promenad från den historiska stadskärnan i Neustadt.

Program -Läs mer här!

11/9 Dag 1 – Kassel (66 mil)
Efter upphämtning på våra hållplatser kör vi mot Öresundsbron som tar oss över till Puttgarden i Danmark. Resan fortsätter på snabba vägar genom Tyskland. Vi gör stopp för lunch och fikapauser under resans gång. Framåt kvällen når vi Kassel och vårt Hotell Wyndham Garden Kassel. Vi checkar in och gör oss bekväma i våra rum. På kvällen väntar en gemensam middag i hotellets restaurang.

12/9 Dag 2 – Neustadt (30 mil)
Efter en god frukostbuffé checkar vi ut och samlas åter i bussen. Under eftermiddagen når vi Neustadt och vårt centralt belägna ACHAT Premium Hotel. Efter incheckning tillbringas dagen på egen hand. Neustadt har flera fina fontäner och är känt för sin drickbara vinäger och sitt järnvägs-museum. Strosa runt och utforska staden i egen takt. På kvällen samlas vi åter i hotellets restaurang för att avnjuta en gemensam middag.

13/9 Dag 3 – Neustadt, Venningen
Efter frukost ska vi idag åka en rundtur i Neustadt med lokal guide. I Sektkellerei Heim gör vi ett stopp för provning av mousserande viner. Därefter blir det egen tid för möjlighet att köpa lunch eller utforska Neustadts intressanta omgivningar på egen hand. Vi samlas åter i bussen och åker till Doktorenhof i Venningen. Här blir det vinägerprovning (6 olika sorter) med källarvisning. Efter en givande dag åker vi tillbaka till vårt hotell. Vi får lite egen tid innan vi samlas för en gemensam middag i hotellets restaurang på kvällen.

14/9 Dag 4 – Dürkheimer Wurstmarkt
När frukosten är avklarad ska vi idag göra ett besök på Hambach Slott som spelat en väldigt viktig roll i Tysklands väg mot demokrati. Utöver intressant historia bjuder slottet på en otroligt fin utsikt över Rhendalen. Vi utforskar slottet på egen hand. Vidare tar vi oss till byn Forst för lunch inkl 1 glas vin, hos Weingut Spindler där vi också går en liten promenad bland vinfälten tillsammans med vinbonden som berättar om vin-produktionen.

Resan fortsätter till kurorten Bad Dürkheim där vi ser världens största vinfat samt salinerna, en källa för salt som även har en positiv inverkan på luften. Vi besöker sedan ett trevligt familjeägt snapsbränneri där vi provar äpple- och päronsnaps. Bad Dürkheim är också känt för världens största vinfestival Dürkheimer Wurstmarkt, men kanske mest för det gigantiska vinfatet med en diameter på 13,5 m och som är gjort av 200 m³ julgranar!  Resten av dagen tillbringas på festivalen efter egna önskemål och middagen kan avnjutas i form av någon delikatess på festivalen eller på en trevlig restaurang. Efter en givande dag åker vi tillbaka till vårt hotell.

15/9 Dag 5 – Tyska Vinvägen (51 mil)
Vi reser vidare söderut på den tyska vinvägen till Schweigen vid gränsen till Frankrike. Denna sträcka på ca 85 km var den första turiststräckan som byggdes i Tyskland under 30-talet. Schweigen är känt för sitt 18 m höga ”vintorn” i rosa sandsten, även det byggt under 30-talet. Efter att en vinskörd blivit ovanligt stor var vinindustrin i kris och priserna rasade. Krisen förstärktes av att judiska vinhandlares affärsverksamhet hade förbjudits och ”vintornet” byggdes för att öka allmänhetens medvetenhet om regionens vin och öka den lokala sysselsättningen.

Vi gör ett stopp i Landau och ser ruinerna från stadens fästning på håll, innan vi reser vidare till Hauenstein och Wasgau Ölmühle, en mat-producent som använder regionens kastanjer till bl.a. matolja. Efter en intressant dag beger vi oss till vår IntercityHotel Hildesheim. Efter incheckning samlas vi för en god gemensam middag i hotellets restaurang.

16/9 Dag 6 – Hemresa (53 mil)
Utvilade och efter en god frukostbuffé checkar vi ut och påbörjar vår hemfärd. Färden går via Hamburg och Lübeck. Under resans gång gör vi stopp för bensträckare och matpauser på lämpliga platser utmed färdvägen. Vi stannar även till för möjlighet till prisvärd shopping i Puttgarden innan vi tar färjan över till det danska landskapet. Via Öresundsbron är vi snart åter på svensk mark. Med härliga minnen och säkert en och annan souvenir i bagaget, tar vi farväl på våra hemorter igen. 

 

Hotell
Wyndham Garden Kassel (dag 1)
ACHAT Premium Neustadt (dag 2-4)
IntercityHotel Hildesheim (dag 5)

*Med reservation för tryckfel & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/9BussDürkheimer Wurstmarkt & smaker längs den tyska vinvägenMer än 87 795:-BokaMer information

Hotell

Hotel Achat Premium Neustadt

Hotel Achat Premium Neustadt

Achat Hotel Premium, Neustadt är ett trevligt hotell med bra läge i centrum. www.achat-hotels.com