Skip to main content

England

Status:
Fullt

En resa som bjuder på en perfekt blandning av spännande utflykter, vacker natur, pittoreska byar, böljande landsbygd och en dramatisk kustlinje.  Vi besöker grevskapet Kent, i den sydöstra delen av England och får se och uppleva det bästa av regionen – slott och unika trädgårdar, vi gör en vinprovning och tar del av det lokala publivet.

Sök resa

Program

England

Dag 1 - Bremen (50 mil)
Avresa på morgonen via Öresundsbron och genom Danmark till färjan Rödby – Puttgarden.  Väl framme i Tyskland får vi möjlighet att äta lunch. Vi fortsätter vidare söderut förbi Hamburg och kommer sen eftermiddag fram till Bremen där vi gör en kort rundtur innan det är dags att checka in på Hotel Landgut Horn för gemensam middag och övernattning.

Dag 2 – Antwerpen (45 mil)
Vi lämnar Tyskland och kommer in i det flacka och grönskande Belgien. På eftermiddagen kommer vi fram till Belgiens andra största stad Antwerpen. Staden är framför allt känd för sin mäktiga hamn och som en av världens ledande diamantstäder. Mode och konst är också något som förknippas med Antwerpen. Vi välkomnas av en lokalguide som tar oss med på en intressant stadsvandring i Gamla stan.  Vi åker sedan till vårt hotell där vi samlas på kvällen för att äta en gemensam middag.

Dag 3 - Tunbridge Wells (30 mil)     
Efter frukost åker vi via Gent till Calais i Frankrike och tar färjan över till England  där vi möts av Dovers vita klippor. Från Dover har vi inte långt till vårt hotell i Tunbridge Wells,  som ligger i den sydöstra delen av England i grevskapet Kent. Området är känt för sin vackra natur, sitt rika kulturarv och sin spektakulära kustlinje. Här får uppleva världsberömda trädgårdsparadis och några väl dolda pärlor. På kvällen samlas vi för att äta en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 4-6 – Tunbridge Wells
Under några dagar ska vi upptäcka en fantastisk region.  Vi äter frukost och middag på vårt hotell i Tunbridge Wells, som är en trevlig och välkänd kurort med gamla anor, belägen ca 5 mil sydost om London. Här finns goda shoppingmöjligheter, många trevliga restauranger och pubar. Staden bjuder på vackra historiska byggnader, parker och trädgårdar. Vi har även många fina utflykter att se fram emot.  

Sissinghurst & vingårdsbesök
Den första utflyktsdagen börjar vi med att besöka Cranbrook och ”trädgårdarnas trädgård” Sissinghurst. En förtrollande trädgård som har haft stor betydelse för engelsk trädgårdsdesign. Dagen avslutas med vinprovning på vingården Chapel Down.

Dag 7  – Bramsche (63 mil)
På morgonen lämnar vi Tunbridge Wells efter några oförglömliga dagar i England. Vid Folkestone tar vi Eurotunnel (biltåget) till Calais, som tar ca 35 minuter. Från Calais åker vi sedan vidare mot Belgien. Lite senare på kvällen kommer vi fram till vårt hotell i Bramsche för gemensam middag och övernattning.

Dag 8 – Hemresa (58 mil)
Efter en god frukost startar vi hemresan, som går via Bremen och Lübeck. Från Puttgarden tar vi färjan till Rödby och åker vidare genom Danmark tillbaka till Sverige efter en upplevelserik resa.

Utflykter  (Bokas i samband med resan)

Leeds Castle inkl. bussresa, entré och guidad visning (275:- / person).
Den andra dagen besöker vi och imponeras av det medeltida Leeds Castle, där får en privat guidad rundvisning. Slottet byggdes under 1100-talet och anses av många vara det vackraste i England. Det är byggt på två små öar i mitten av en sjö och omgivet av ett skog- och parklandskap.  På eftermiddagen är vi åter i Tunbridge Wells.

Canterbury inkl. bussresa, entré och guidad visning av katedralen (275:- /person).
Den sista utflyktsdagen gör vi en utflykt till Canterbury, som framför allt är känd för sin katedral där vi får en guidad visning. Vi får sedan lunchmöjlighet och lite egen tid inne i Canterbury stad. Här kan vi strosa runt bland vackra trädgårdar, längs med flodpromenaden, besöka något museum eller shoppa. Det finns även möjlighet för den som önskar att i egen regi göra en idyllisk båttur på floden Stour.  


Hotell
Hotel Landgut Horn, Bremen, www.landgut-horn.de
Van der Valk Hotel Antwerpen, www.vandervalkantwerpen.be
Mercure Hotel Tunbridge Wells, www.accorhotels.com
Idingshof Hotel, Bramche, www.idinghof.de

Hotell

Mercure Hotel Tunbridge Wells

Mercure Hotel Tunbridge Wells

Mercure Tunbridge Wells****. På hotellet finns bland annat en wellness-avdelning med spa och swimmingpool samt en restaurang och bar. www.accorhotels.com

Resekalender

26/6TUR för en dag till GILLELEJE via Malmöfrån 280:-
27/6TUR för en dag till GILLELEJE via Limhamn-Nobeltorgetfrån 280:-
28/6Köpenhamn eller Bakkenfrån 300:-
28/6TUR för en dag till GILLELEJE via Ljunghusen-Vellingefrån 280:-
29/6TUR för en dag till GILLELEJE via Trelleborg-Skanörfrån 280:-