Skip to main content

Färgsprakande blomsterresa till Holland

Status:
Fullt

Holland är starkt förknippat med blommor och framförallt med tulpaner. Våren är en fantastisk upplevelse för alla blomsterälskare, men landet har också mycket annat intressant att bjuda på.

Sök resa

Program

Färgsprakande blomsterresa till Holland


Holland är starkt förknippat med blommor och framförallt med tulpaner.  Våren är en fantastisk upplevelse för alla blomsterälskare, men landet har också mycket annat intressant att bjuda på. 

 

Dag 1 –Hilversum(80 mil)

Vi lämnar Sverige via Öresundsbron och åker genom Danmark till färjan Rödby – Puttgarden. Väl framme i Tyskland får vi möjlighet att äta lunch och fortsätter sedan resan. Genom bussfönstret njuter vi av vårens grönska som blir mer påtaglig ju längre söderut vi kommer. Under eftermiddagen stannar vi för fikapaus på lämplig plats. Så småningom rullar vi in i Holland och anländer sen kväll till vårt hotell i Hilversum.  Efter incheckning väntar en gemensam middag i hotellets restaurang.


Dag 2 -Volendam (18 mil)

Efter frukost åker vi till det idylliska fiskeläget Volendam och gör ett besök i det intressanta museet. Under dagen besöker vi även en ost- och träskotillverkare där vi får en inblick i tillverkningen av dessa nederländska symboler. På hemresan passerar vi Hoorn, Enkhuizen och kör över den 28 km långa vallen till Lelystad och tar oss därifrån vidare till Hilversum. 

 

Dag 3 –Keukenhof (14 mil)

Efter en stärkande frukost samlas vi i bussen för att idag få möta våren. Tillsammans med turister från hela världen besöker vi det som lär vara världens mest fotograferade plats, Keukenhof. Här får vi njuta av underbara omgivningar med slingrande stigar, porlande bäckar, fridfulla dammar, mer än 2 700 träd och fler blommor än vi någonsin har sett på samma plats. Här planteras mer än 7 miljoner blomsterlökar varje år. På vägen hem stannar vi hos en lökförsäljare där man kan låta inspirationen och fantasin flöda. Framåt eftermiddagen kör vi tillbaka till vårt hotell och samlas lite senare för middag.


Dag 4 –Amsterdam (8 mil)

Idag ska vi besöka världsmetropolen Amsterdam. Runt om i staden finns det otaliga kanaler och vattendrag. Längs kanalerna ligger hus som är betydligt högre än vad de är breda. Till stadens atmosfär bidrar även de 700 000 cyklar som flitigt används för att ta sig fram. I Amsterdam gör vi först en kanaltur och får se staden från en annan vinkel. Efter båtturen går vi en stadsvandring med vår reseledare och sedan blir det även tid att utforska staden på egen hand. Här finns museum i mängder, uteserveringar, vackra miljöer i överflöd och gott om bra tillfällen för shopping - möjligheterna är oändliga. På kvällen äter vi middag på vårt hotell.
 

Dag 5 –Hemresa (80 mil)

Efter frukosten lämnar vi Hilversum. Med en resväska full av minnen och härliga upplevelser sätter vi oss i bussen och styr kosan norrut. Bara för att vi är på väg hem betyder det inte att semestern är slut, den fortsätter hela vägen till hemorten. Färden går genom det flacka nederländska landskapet, det kuperade tyska och så småningom kommer vi upp till det tyska kustlandskapet. I Tyskland stannar vi för lunch innan vi når Puttgarden där vi skall ta färjan över till Rödby. Resan går vidare genom Danmark med fortsatt färd på kvällen till våra hemorter.

Hotell

Tulip Inn Media Park Hilversum

Tulip Inn Media Park Hilversum

Tulip Inn Media Park Hilversum är ett 3-stjärnigt hotell, beläget endast 700 meter från centrum. www.tulipinnhilversum.nl

Resekalender

26/6TUR för en dag till GILLELEJE via Malmöfrån 280:-
27/6TUR för en dag till GILLELEJE via Limhamn-Nobeltorgetfrån 280:-
28/6Köpenhamn eller Bakkenfrån 300:-
28/6TUR för en dag till GILLELEJE via Ljunghusen-Vellingefrån 280:-
29/6TUR för en dag till GILLELEJE via Trelleborg-Skanörfrån 280:-