Skip to main content

Fascinerande Berlin

Pris från:
3 595:-
Dagar:4
Resa i modern turistbuss, bro-, väg- & färjeavgifter, tre nätter med del i dubbelrum på Park Inn by Radisson, frukost dag 2, 3 & 4, trerätters middag med musik på Hofbräu Wirtshaus, stadsrundtur i Berlin, möjlighet till shopping max 25 kg/person, reseledarservice.
Boka resa

Berlin är en fantastisk stad att besöka oavsett om du är intresserad av historia, kultur eller nöjesliv. Vi bor centralt vid Alexanderplatz med butiker, restauranger och många sevärdheter på gångavstånd. Sista kvällen avrundas med middag och härlig musik på Hofbräu Wirtshaus. Följ med och upptäck en spännande huvudstad som överraskar!

Sök resa

Program

Dag 1 – Berlin (40 mil)   
Vi åker ut via Öresundsbron, genom Danmark till färjan Gedser – Rostock. Under överfarten som tar ca 2 timmar får vi möjlighet att äta lunch. Från Rostock fortsätter vi söderut och kommer fram till vårt hotell i centrala Berlin sen eftermiddag. Kvällen är fri att utforska stadens stora utbud av restauranger.

Dag 2 – Stadsrundtur     
Dagen inleds med en god frukostbuffé och sedan samlas vi för att göra en guidad bussrundtur i Berlin. Vi gör en omfattande rundtur och får bl.a. se välkända sevärdheter som Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, den stora paradgatan Unter den Linden, Gedächtniskirche, Riksdagshuset med glaskupolen och mycket mer. Sedan har vi resten av dagen att se och uppleva Berlin på egen hand.

Dag 3 – Berlin 
Efter frukost har vi en heldag att utforska Berlin på egen hand.  Varför inte ta en tur upp i TV-tornet där man kan njuta av en oslagbar utsikt över staden. Ett besök på ett av Europas största varuhus, KaDeWe är ett måste för den shoppinglystne, missa inte att besöka livsmedelsavdelningen. För den som är intresserad av historia och museum finns det mycket att välja mellan. Berlin har mer än 170 museum. Varför inte besöka museiön, som ligger nära vårt hotell. Här finns fem unika museum, bl a. Pergamonmuseet med spännande arkeologiska samlingar. På kvällen samlas vi för en trevlig kväll med trerätters middag och musik i äkta bayerskt gemyt på Hofbräu Wirtshaus, som ligger på gångavstånd från vårt hotell.

Dag 4 – Hemresa (40 mil)
Efter frukosten lämnar vi Berlin och åker mot Rostock. Här gör vi ett kortare stopp för shopping i någon prisvärd gränsbutik innan vi checkar in på Scandlines färja till Gedser. Vi fortsätter resan genom Danmark och åker tillbaka till Sverige via Öresundsbron.

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/10BussFascinerande BerlinMer än 83 595:-BokaMer information

Hotell

Park Inn by Radisson, Berlin

Park Inn by Radisson, Berlin

Park Inn by Radisson, Berlin**** centralt beläget vid Alexanderplatz. www.parkinn-berlin.de/en

Resekalender

19/7TUR för en dag till GILLELEJE via Veberöd-Staffanstorpfrån 280:-