Skip to main content

Flensburg & Kiel julmarknad

Status:
Fullt

Följ med på en annorlunda julmarknadsresa! Här bjuder varje dag på nya magiska vyer! 

 

Sök resa

Program -Läs mer här!

Dag1–Flensburg/Rendsburg (40 mil)
Vi lämnar Sverige på morgonen via Öresundsbron och njuter av det danska landskapet på vår väg västerut. Vi kör både över den Stora och den Lilla Bältbron, med stopp på lämplig plats för fikapaus utmed färdvägen. När vi har nått Jylland styr vi söderut och korsar den tyska gränsen vid Flensburg. Här smakar en Flensburger öl som allra bäst! Vi stannar några timmar under eftermiddagen och njuter av den äkta, tyska julmarknad i Flensburg. 

Efter en djupdykning bland hantverk, glögg och korvstånd sätter vi oss i bussen igen för en timmes färd till vårt komfortabla hotell i Rendsburg.  Denna mindre stad är framför allt bekant för sitt vackra läge vid vattnet och sin 100 år unika gamla järnvägsbro över Kielkanalen. 

Dag 2 – Rendsburg/Kiel
Efter en stärkande frukostbuffé checkar vi ut och samlas åter i bussen för en timmes färd österut.  Kiel är Schleswig Holsteins huvudstad och en stor sjöfartsstad. Julmarknaden breder ut sig på torg och gågator i centrala Kiel och vi har inga problem att hitta något gott att äta och dricka. Kanske även en och annan julklapp kommer med i bagaget?

Resan går sedan vidare genom det tyska landskapet. Vi gör ett stopp för möjlighet till gränsshopping på lämplig plats innan vi kör ombord på färjan i Puttgarden. Båtfärden till Rödby tar cirka 45 minuter och det finns möjlighet att köpa sig något gott att äta. Nu har vi bara den sista biten kvar att åka genom Danmark & via Öresundsbron är vi snart åter på svensk mark. Vi tar farväl igen på hemorten efter en minnesvärd rundresa i julens tecken.


*Med reservation för tryckfel & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/12
Se hållplatser & tider
BussFlensburg & Kiel julmarknadFullt2 395:-FulltSe hållplatser & tider

Hotell

Hotel Heidehof Büdelsdorf

Hotel Heidehof Büdelsdorf

Hotel Heidehof i Rendsburg är ett 4-stjärnigt fräscht hotell med bar och spaavdelning. Här finns bland annat finsk bastu, bubbelpooler, biljard och pingisbord. www.heidehof.de...