Skip to main content

Förtrollande Hamburg

Pris från:
3 595:-
Dagar:3
  • Resa i modern turistbuss
  • Bro-, väg- & färjeavgifter
  • Två nätter med del i dubbelrum på Hotel Senator, Hamburg
  • 3-rätters middag, dag 1
  • Frukost dag 2 & 3
  • Stadsrundtur i Hamburg
  • Guidad båttur ”hamntur”
  • Reseledarservice
Boka resa

Följ med på en härlig weekendresa till Tysklands näst största stad, Hamburg - den gröna metropolen vid Alster och Elbe. Här finns fler broar än i Venedig och Amsterdam tillsammans, överallt är det nära till vatten, stora affärsgator, nöjeskvarter och många spännande besöksmål att upptäcka.

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 – Hamburg (37 mil)
Avresa från våra hållplatser på morgonen. Vi lämnar Sverige via Öresundsbron och fortsätter genom Danmark till färjeöverfarten Rödby – Puttgarden. Väl framme i Tyskland fortsätter vi söderut och har endast ca 15 mil till Hamburg. Efter incheckning får vi egen tid. Hotel Senator ligger i centrala Hamburg med ett perfekt läge för dig som vill uppleva stadens alla sevärdheter och nöjen. På kvällen samlas vi för att avnjuta en gemensam 3-rätters middag på en trevlig restaurang vid vårt hotell. 

Dag 2 – Stadsrundtur
Vi äter frukost på hotellet och har sedan en hel dag framför oss att utforska Hamburg. På morgonen gör vi en guidad bussrundtur och får bland annat se det pampiga Rådhuset, TV-tornet, Reeperbahn, Alster och parken Planten un Blomen. Det blir sedan gott om tid att upptäcka Hamburg på egen hand. De stora varuhusen och välrenommerade specialbutikerna lockar säkert.

Dag 3 – Hamntur, hemresa      
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell för att åka till Sankt Pauli. Härifrån ska vi göra en spännande båttur på ca en timme för att utforska Hamburg från vattnet. Vi får en guidad tur på svenska och får bland annat se HafenCity och stadsdelen Speicherstadt. Vi får även se det nya spektakulära konserthuset, Elbphilharmonie m.m. Vi lämnar sedan Hamburg och åker norrut till Puttgarden.  Innan vi tar färjan till Rödby får vi möjlighet till prisvärd gränshandel. Resan fortsätter genom Danmark, via Öresundsbron tillbaka till våra hemorter där vi är åter på kvällen efter minnesvärda dagar i en stad som verkligen har allt.

 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/9BussFörtrollande HamburgMer än 83 595:-BokaMer information

Hotell

Senator Hotel Hamburg

Senator Hotel Hamburg

Senator är ett privatägt 4-stjärnigt hotell, som är beläget i centrala Hamburg i det livliga St. Georg nära allt. Rådhustorget och shoppinggatan Mönckebergstrasse ligger en kort promenad från hotellet...