Skip to main content

Glaskonst & lunch i KOSTA

Pris från:
595:-
Dagar:1
  • Resa i modern turistbuss.
  • Entré & guidning, Kosta Glasbruk.
  • Entré, Kosta Art Gallery -Kjell Engman utställningen.
  • Lunch, Restaurang Matmagasinet.
Boka resa

–    En upplevelse utöver det vanliga där vi får en inblick i glasblåsarnas värld på riktigt nära håll inne i hyttan. Vi njuter av glaskonst, god mat, shopping, ja – & av livet såklart! 

Sök resa

Program -Läs mer här!

Efter upphämtning åker vi mot djupaste skogarna i det småländska landskapet. Framme i Kosta inleder vi besöket med att avnjuta en god lunch på Matmagasinet inne i Kosta Outlet. Vidare har det blivit dags att kliva in i hyttan, där vi på riktigt nära håll, får se den unika glastillverkningen. Efter en intressant visning går vi vidare till Art Galleri, där vi betraktar slutresultatet av alla vackra alster i den unika Kjell Engman utställningen i museet.

Glaskonsten som Kjell Engman skapar utmärks av starka färger, generösa, lekfulla former och den ständigt närvarande fantasin och humorn. Utöver musik och instrument så befolkas hans glaskonst av djur, natur och symboler från såväl vardagslivet som det över- och undermedvetna. Livsbejakande, myllrande glädjefullhet kan sägas gå som en brokig tråd genom hans mångsidiga uttryck som glaskonstnär. Det blir även tid att strosa runt bland butikerna på Kosta Outlet som säljer glas, konst och märkesvaror till riktiga outletpriser. 

-Efter en dag i glasets tecken samlas vi åter senast klockan 17:00 i bussen. Med härliga minnen och säkert med ett och annat fynd i bagaget, påbörjar vi vår hemresa. Vi tar farväl vid hemorten framåt kvällen!

 

*Med reservation för feltryck & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/9
Se hållplatser & tider
BussGlaskonst & lunch i KOSTAMer än 8595:-BokaSe hållplatser & tider