Skip to main content

Grüne Woche Berlin

Status:
Fullt

Följ med oss och besök världens största matmässa Grüne Woche, ”Den internationella gröna veckan”, mässan för livsmedel, jordbruk och trädgård. Mässan lockar varje år hundra-tusentals besökare från när och fjärran och passar lika bra för en vanlig resenär som för branschfolk som vill knyta nya kontakter.
 

Sök resa

Program

Dag 1 – Berlin (50 mil)       
Avresa på morgonen, via Öresundsbron och genom Danmark till Gedser där vi tar färjan till Rostock. Under överfarten som tar ca 2 timmar finns det möjlighet att både äta och handla. Sen eftermiddag är vi framme i Berlin och checkar in på vårt hotell i centrum. På kvällen samlas vi för att äta en gemensam välkomstmiddag på en trevlig restaurang nära vårt hotell.

Dag 2 - Mässan ”Grüne Woche”
Efter frukost åker vi till mässan för ett heldags besök. I de 26 hallarna finns mer än 1 700 utställare från 68 länder, som visar sina produkter, alltifrån lantbruksmaskiner och trädgårdsartiklar till vin och livsmedel.  En inspirerande mässa där länder och även enskilda regioner presenterar sina specialiteter. 

Sverige kommer att medverka med en egen monter där svenska företag får en unik möjlighet att nå ut med sina produkter.  2018 deltog Sverige för första gången sedan 2011 på mässan och gjorde succé. Intresset för svensk mat och dryck var stort. Medverkade gjorde bland annat företag från Matrundan Österlen. På mässan finns även djurhallar, växthus m.m. Efter mässan går bussen tillbaka till vårt hotell. Sedan har vi kvällen till fritt förfogande.

Dag 3 – Stadsrundtur & Mässa
Vi börjar dagen med en sightseeingtur på ca 3 tim. med en svensktalande lokalguide och får en bra överblick över staden och dess sevärdheter. Vi får bl. a. se Riksdagshuset med kupolen, Alexanderplatz, Brandenburger Tor och Unter den Linden. På eftermiddagen får vi möjlighet till ytterligare ett besök vid mässan. För de som önskar är eftermiddagen och kvällen fri att upptäcka Berlin på egen hand.

Dag 4 – Hemresa                               
Efter frukost lämnar vi Berlin för denna gång. Innan vi tar färjan från Rostock till Gedser ges det möjlighet för inköp i någon gränsbutik. Vi fortsätter genom Danmark och åker via Öresundsbron tillbaka till Sverige och våra hemorter.

 

Resekalender

27/1Ullared (via Hörby, Gårdstånga, Lund, Malmö)från 100:-
29/1Bordershop 75 kg (via Kristianstad, Åhus, Gärds Köpinge, Tollarp, Hörby, Lund, Malmö)från 520:-
31/1Ullared (via Tollarp, Vä, Kristianstad, Knislinge, Broby, Osby)från 100:-
2/2Bordershop Direkt 100 kg (via Bromölla, Kristianstad, Hörby, Malmö)från 620:-
4/2Ullared (via Sölvesborg, Bromölla, Kristianstad, Vinslöv, Hässleholm)från 100:-