Skip to main content

Holland med blomsterparaden

Pris från:
9 995:-
Dagar:6
 • Resa i modern turistbuss.
 • Bro, väg & färjeavgifter.
 • Fem nätter med del i dubbelrum.
 • 5 middagar.
 • 5 frukostar.
 • Guidad stadsvandring i Bremen.
 • Besök i Volendam.
 • Besök hos ost- och träskotillverkare.
 • Utflykt till Blomsterparaden.
 • Entré till blomsterparken Keukenhof.
 • Kanaltur och guidad stadsruntur med buss i Amsterdam.
 • Möjlighet till shopping, max 25 kg/person.
 • Reseledarservice.
Boka resa

Holland är starkt förknippat med blommor och framförallt med tulpaner.  Våren är en fantastisk upplevelse för alla blomsterälskare, men landet har också mycket annat intressant att bjuda på. Blomsterparaden, den fantastiska blomsterparken Keukenhof och en tur på Amsterdams berömda kanaler är några av höjdpunkterna på denna resa. Möt våren i Holland!

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 torsdag – Bremen (47 mil)
Avresa på morgonen från hemorten. Vi lämnar Sverige via Öresundsbron och fortsätter genom Danmark till färjan Rödby – Puttgarden. Vi äter lunch på egen hand på färjan och fortsätter sedan söderut förbi Lübeck och Hamburg med ankomst till Bremen sen eftermiddag. Vi gör en guidad stads-vandring kring torget i Bremen och åker sedan vidare till Select Hotel A1 Bremen för middag & övernattning.

Dag 2 fredag – Amsterdam (40 mil)
Efter en välsmakande frukost är det dags att lämna Bremen. Vi har inte så långt till den holländska gränsen där resan fortsätter genom det vackra landskapet. Vi passerar genom provinserna Groningen och Friesland innan vi når kusten. Vi fortsätter över den 3 mil långa Nordsjövallen, Afsluitdijk, som skiljer Nordsjön från Ijselmeer och åker vidare till det idylliska fiskeläget Volendam där vi äter lunch på egen hand och njuter av den härliga atmosfären bland de små husen innanför vallarna. Vi besöker också en ost- och träskotillverkare innan vi når Steigenberger Airport Hotel strax söder om Amsterdam och inkvarterar oss för tre nätter. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3 lördag – Blomsterparaden och Keukenhof 
Efter en tidig frukost åker vi några mil söderut för att uppleva starten av Bloemencorson som är en fantastisk uppvisning av kortegevagnar och bilar som har dekorerats med tiotusentals tulpaner, hyacinter och andra vårblommor. Blomsterparaden startar i Noordwijk aan Zee och når sent på kvällen staden Harlem. Vi fortsätter sedan till Lisse för att besöka blomsterparadiset Keukenhof. I parken finns nästan 3000 träd och fler blommor än vi någonsin har sett på samma plats. Här planteras mer än 7 miljoner blomsterlökar varje år. Lite senare på eftermiddagen åker vi tillbaka till vårt hotell och samlas igen för en gemensam middag.

Dag 4 söndag – Amsterdam
Idag skall vi njuta av den fantastiska staden Amsterdam. Runt om i staden finns det otaliga kanaler och vattendrag. Längs kanalerna ligger hus som är betydligt högre än vad de är breda. Till stadens atmosfär bidrar även de 700 000 cyklar som flitigt används för att ta sig fram. Vi gör först en rundtur med vår buss i stadens utkanter och lämnar därefter bussen inne i centrum för att stiga ombord på en av stadens många kanalbåtar. Vi får under cirka en timme uppleva centrala Amsterdam från kanalperspektiv vilket är en upplevelse som vi sent kommer att glömma. Efter kanalturen får vi utforska staden på egen hand och äta lunch. På kvällen äter vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 5 måndag– Bremen (40 mil)
Vi checkar ut från vårt hotell och fortsätter på fina vägar via Hoorn och den ”lilla vallen”, som för oss till provinsen Flevoland och staden Lelystad. Flevoland är en gigantisk polder som utvanns från havet under 1950- och 1960-talet.  Vi fortsätter österut via Apeldoorn till den tyska gränsen och vidare norrut till Bremen för avslutningsmiddag och övernattning på Select Hotel A1 Bremen.

Dag 6 – Hemresa (50 mil)
Efter frukosten lämnar vi Bremen och åker mot Puttgarden där vi tar färjan över till Rödby. Innan vi lämnar Tyskland får vi möjlighet till lunch och shopping vid någon gränshandel. Resan fortsätter genom Danmark, via Öresundsbron tillbaka till Sverige och våra hemorter efter en minnesvärd resa.

 

*Med reservation för tryckfel & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/4
Se hållplatser & tider
BussHolland med blomsterparadenMer än 89 995:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Steigenberger Airport Hotel Amsterdam

Steigenberger Airport Hotel Amsterdam

Fyrstjärninga Steigenberger Airport Hotel Amsterdam erbjuder rum med extra långa sängar, satellit-tv samt kaffe- och tekokare. På hotellets Lifestyle Club & Active Spa finns olika bastur, ångbad, uppv...