Skip to main content

Holland med blomsterparaden

Pris från:
7 795:-
Dagar:6
 • Resa i modern turistbuss
 • Bro, väg & färjeavgifter
 • Fem nätter med del i dubbelrum
 • 5 middagar
 • 5 frukostar
 • Guidad stadsvandring i Bremen
 • Besök i Volendam
 • Besök hos ost- och träskotillverkare
 • Entré till blomsterauktionen i Aalsmeer
 • Blomsterparaden
 • Entré till blomsterparken Keukenhof
 • Kanaltur och guidad stadsruntur med buss i Amsterdam
 • Reseledarservice
Boka resa

Holland är starkt förknippat med blommor och framförallt med tulpaner.  Våren är en fantastisk upplevelse för alla blomsterälskare, men landet har också mycket annat intressant att bjuda på. Blomsterparaden, den fantastiska blomsterparken Keukenhof och en tur på Amsterdams berömda kanaler är några av höjdpunkterna på denna resa. Möt våren i Holland!
 

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 – Bremen (47 mil)
Avresa på morgonen från hemorten. Vi lämnar Sverige via Öresundsbron och fortsätter genom Danmark till färjan Rödby – Puttgarden. Väl framme i Tyskland får vi lunchmöjlighet och fortsätter sedan söderut förbi Lübeck och Hamburg med ankomst till Bremen sen eftermiddag. Vi gör en guidad stadsvandring kring torget i Bremen och åker sedan vidare till vårt Select Hotel A1 Bremen för middag och övernattning.

Dag 2 – Volendam & Huizen (40 mil)
Efter en välsmakande frukost är det dags att lämna Bremen. Vi har inte så långt till den holländska gränsen där resan fortsätter genom det vackra landskapet. Vi passerar genom provinserna Groningen och Friesland innan vi når kusten där vi fortsätter över den 3 mil långa Nordsjövallen, Afsluitdijk, som skiljer Nordsjön från Ijselmeer. Vi åker vidare till det idylliska fiskeläget Volendam där vi kan strosa runt och njuta av den härliga atmosfären, längs vallarna och bland de små husen i gamla stan. Dagen bjuder även på besök hos en ost- och träskotillverkare.  Vi fortsätter sedan vidare till vårt hotell Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch i Huizen. där vi ska bo i tre nätter.

Dag 3 – A alsmeer & Keukenhof
Holländare tycker om att ha blommor omkring sig. Det finns stora blomster-odlingar och växthus nästan överallt. Från dessa odlingar kommer en strid ström av blommor och växter till de stora blomsterauktionerna. För att få ett intryck av denna enorma blomster-försäljning börjar vi dagen med ett spännande besök på världens största blomsterauktion i Aalsmeer. Vi fortsätter sedan till Lisse för att besöka blomsterparken Keukenhof i underbara omgivningar med slingrande stigar, porlande bäckar, fridfulla dammar, mer än 2 700 träd och fler blommor än vi någonsin har sett på samma plats. Här planteras mer än 7 miljoner blomsterlökar varje år. Lite senare på eftermiddagen åker vi tillbaka till vårt hotell och samlas igen på kvällen för middag.

Dag 4 – Blomsterparaden, Amsterdam
På morgonen åker vi några mil söderut för att ta del av Bloemencorso, som är en fantastisk uppvisning med ett tåg med kortegevagnar och bilar som har dekorerats med tiotusentals tulpaner, hyacinter och andra vårblommor, som körs från Noordwijk till Haarlem.

Vi åker sedan vidare för att besöka världsmetropolen Amsterdam. Runt om i staden finns det otaliga kanaler och vattendrag. Längs kanalerna ligger hus som är betydligt högre än vad de är breda. Till stadens atmosfär bidrar även de 700 000 cyklar som flitigt används för att ta sig fram. Vi gör en rundtur med en lokalguide. Vi avrundar vårt besök med en kanaltur och får se staden från en annan vinkel. Lite senare på kvällen äter vi middag på vårt hotell.

Dag 5 – Bremen (40 mil)
Vi checkar ut från vårt hotell och fortsätter på fina vägar via Hoorn och den ”lilla vallen”, som för oss till provinsen Flevoland och staden Lelystad. Flevoland är en gigantisk polder som utvanns från havet under 1950- och 1960-talet.  Vi fortsätter österut via Apeldoorn till den tyska gränsen och vidare norrut till Bremen för avslutningsmiddag och övernattning på Hotel Landgut Horn.

Dag 6 – Hemresa (50 mil)
Efter frukosten lämnar vi Bremen och åker mot Puttgarden där vi ska ta färjan över till Rödby. Innan vi lämnar Tyskland får vi möjlighet till lunch och shopping vid någon gränshandel. Resan fortsätter genom Danmark, via Öresundsbron tillbaka till Sverige och våra hemorter efter en minnesvärd resa.
 

*Med reservation för tryckfel & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/4BussHolland med blomsterparadenMer än 87 795:-BokaMer information

Hotell

Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier, Huizen

Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier, Huizen

Fletcher Hotel -Restaurant Nautisch Kwartier är ett 4-stjärnigt hotell med ett unikt sjöläge vid den gamla hamnen i Huizen. Rummen är moderna med platt-TV, exklusiva sängar och eget badrum. Hotellrest...