Skip to main content

Holland med Floriaden

Pris från:
9 995:-
Dagar:7
 • Resa i modern turistbuss
 • Bro, väg & färjeavgifter
 • Sex nätter med del i dubbelrum inklusive halvpension
 • Lunch dag, 1, 2, 6, 7
 • Kanaltur, Geithoorn
 • Entré till Blomsterauktionen i Aalsmeer
 • Entré till blomsterparken Keukenhof
 • Guidad kanaltur i Amsterdam
 • Entré till Floriaden, dag 5
 • Entré, ost- & träskotillverkare i Volendam
 • Reseledarservice
Boka resa

Holland är starkt förknippat med blommor och framför allt med tulpaner.  Våren är en fantastisk upplevelse för alla blomsterälskare, men landet har också mycket annat intressant att bjuda på. Floriaden, den fantastiska blomsterparken Keukenhof och en tur på Amsterdams berömda kanaler är några av höjdpunkterna på denna resa. Möt våren i Holland!
 

Sök resa

Program Holland med Floriaden

Dag 1 – Bremen (47 mil)
Avresa på morgonen från hemorten. Vi lämnar Sverige via Öresundsbron och fortsätter genom Danmark till färjan Rödby – Puttgarden. Vi fortsätter söderut förbi Lübeck och vidare till Hamburg där vi stannar för att äta en gemensam lunch. Vi samlas åter i bussen och åker vidare till Bremen och checkar in på centrala Atlantic Hotel Universum och gör oss bekväma i våra rum. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att avnjuta en gemensam middag.

Dag 2 – Geithoorn & Nunspeet (34 mil)
Efter en välsmakande frukost är det dags att lämna Bremen. Vi har inte så långt till den holländska gränsen där resan fortsätter genom det vackra landskapet och till Geithoorn, även kallat ”Nederländska Venedig”. Här ska vi göra en fantastisk kanaltur kring de pittoreska husen. Vi njuter även av en god lunch med sagolika omgivningar. Vi samlas åter i bussen och åker vidare till vårt hotell i Nunspeet och inkvarterar oss för 4 nätter. På kvällen njuter vi av en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 3 – A alsmeer & Keukenhof
Holländare tycker om att ha blommor omkring sig. Det finns stora blomster-odlingar och växthus nästan överallt. Från dessa odlingar kommer en strid ström av blommor och växter till de stora blomsterauktionerna. För att få ett intryck av denna enorma blomster-försäljning börjar vi dagen med ett spännande besök på världens största blomsterauktion i Aalsmeer. Vi fortsätter sedan vidare till Lisse för att besöka blomsterparken Keukenhof i underbara omgivningar med slingrande stigar, porlande bäckar, fridfulla dammar, mer än 2 700 träd och fler blommor än vi någonsin har sett på samma plats. Här planteras mer än 7 miljoner blomster-lökar varje år. Lite senare på eftermiddagen åker vi tillbaka till vårt hotell och samlas på kvällen för middag.

Dag 4 – Båttur, Amsterdam
På morgonen efter frukost samlas vi åter för att besöka världsmetropolen Amsterdam. Runt om i staden finns det otaliga kanaler och vattendrag. Längs kanalerna ligger hus som är betydligt högre än vad de är breda. Till stadens atmosfär bidrar även de 700 000 cyklar som flitigt används för att ta sig fram. Vi får en guidad båttur i stadens kanaler, som sent kommer att glömmas. Därefter blir det tid att strosa runt och utforska Amsterdam på egen hand innan vi åker tillbaka till vårt hotell. Vi samlas åter för en trevlig gemensam middag i hotellets restaurang på kvällen.


Dag 5 – Floriaden
Efter en god frukostbuffé åker vi till Almere för en heldag på Floriaden. Denna världsberömda trädgårdsfestival går av stapeln vart 10:e år och lockar besökare från när och fjärran. Efter en ljuvlig dag bland blomsterprakt av sällan skådat slag, åker vi tillbaka till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen i vanlig ordning. 

Dag 6 – Bremen (50 mil)
Vi äter en god hotellfrukost innan vi checkar ut. Vi åker vidare till det idylliska fiskeläget Volendam där vi ska göra ett fängslande besök hos en ost- och träskotillverkare. Nu har det blivit dags att äta en god lunch och sedan blir det tid att bara strosa runt och njuta av den härliga atmosfären längs vallarna och bland de små husen i gamla stan. Vi samlas åter i bussen för att åka via Atlantvallen och vidare till vårt Atlantic Hotel an der Galopprennbahn i Bremen.

Dag 7 – Hemresa (50 mil)
Efter en god natts sömn och en sista hotellfrukost checkar vi ut och påbörjar vår hemfärd. Vi lämnar Bremen och åker mot Timmendorfer Strand där vi ska äta en gemensam lunch. Vidare åker vi till Puttgarden där vi gör ett kort shoppingstopp innan vi tar färjan över till Rödby. Resan fortsätter sedan genom Danmark och via Öresundsbron är vi snart tillbaka i Sverige efter en mycket minnesvärd resa.

 

*Med reservation för tryckfel & ändringar!
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/5BussHolland med FloraidenMer än 89 995:-BokaMer information

Hotell

Villa Vennendal Landgoedhotel

Villa Vennendal Landgoedhotel

Landgoedhotel Villa Vennendal, är beläget i lummiga områden i Veluwe utanför Nunspeet. Det är ett vackert och stämningsfullt 4-stjärnigt hotell som erbjuder unikt boende och har högsta prioritet på gä...