Skip to main content

Island -Sagornas ö

Status:
Fullt

På vår resa till Island får vi uppleva storslagen natur med spektakulära vattenfall och forsar, sprutande gejsrar och unik kultur i sagolik miljö.  Vi får dessutom uppleva världens nordligaste huvudstad Reykjavik. Samtliga utflykter ingår i resans pris! 

 

Sök resa

Program

Dag 1 - Reykjavik
Avresa från våra påstigningsorter på morgonen för resa till Kastrup. Vi har egen personal med på flygplatsen som hjälper till vid incheckningen. Flyget (Icelandair) avgår
kl. 14.25. Flygresan tar sedan ca tre timmar och vi landar på Island ca kl. 15.35 (det är 2 timmars tidsskillnad). Vi börjar med att köra till Reykjaviks centrum för en kort rundtur innan vi fortsätter till vårt hotell för incheckning. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet. 

Dag 2 - Reykjavik med omnejd & Heitur pottir
Under tre hela dagar får vi möjlighet att upptäcka ett fantastiskt resmål.  På kvällarna äter vi middag på vårt hotell. Vi börjar dagen med en stadsrundtur i Reykjavik och besöker bl. a. det nya operahuset Harpa. Vi får möjlighet till lunchuppehåll i en av Reykjaviks mest spektakulära byggnader, glaskupolen Perlan. Därefter fortsätter vi till Haldór Laxness museum och Álafoss ullspinneris fabriksbutik, som är ett litet lokalt konsthantverkscentrum. Här kan vi t. ex. handla tröjor, plädar, garn m.m. till mycket lägre priser än inne i Reykjavik (i butiken tar man emot alla vanliga kreditkort). 

Sen eftermiddag åker vi till Reykjaviks största badanläggning, med bl.a. Islands världsberömda Heitur pottir (varma badgrytor). Det finns fyra med olika temperaturer (38 – 44 grader) där vi kan njuta av det varma vattnet.   

Dag 3 – Gyllene cirkeln
Under en heldagstur får vi se Islands främsta sevärdheter. Vi besöker bl.a. Geysir, som är den mest kända Gejsern och den som fått ge namnet till fenomenet. Denna heta källa är ca 10 000 år gammal. Vattenfallet Gullfoss möter oss vid floden Hvítá - över 30 meters fall är en sagolik syn. Vi besöker nationalparken Tingvalla, som har ett starkt historiskt värde då den sägs vara den plats där det första riksmötet hölls. Men dess vackra natur är än mer lockande. Här finns vattenfall, branta bergväggar och lava. Många scener i Astrid Lindgrens älskade film om bröderna Lejonhjärta spelades in här. På eftermiddagen är vi åter vid vårt hotell och får lite egen tid.

Dag 4 – Reykholt & Hraunfossa
Efter frukost ska vi ut på en spännande heldagsutflykt. Vi åker till Snorri Sturlusons Reykholt med Snorris varma källa som är den äldsta kända på Island. Därifrån kör vi till det spektakulära lavavattenfallet Hraunfossa samt till Islands största varmvattenkälla, Deildartunguqver innan vi kör till Borgafjördur. Härifrån vänder vi hemåt med ett stopp i Gamla stan för den som ev. vill shoppa m.m. På kvällen äter vi gemensam avslutningsmiddag på vårt hotell.

Dag 5 - Reykjavik
Efter frukost får vi egen tid. Vi lämnar Reykjavik efter lunch och åker till flygplatsen där vårt flyg avgår mot Köpenhamn kl. 16.10 med ankomst till Kastrup ca kl. 21.20.
 Vår buss hämtar på flygplatsen för att ta oss hem efter några fantastiska dagar på Island. 

 

Hotell

Hotel Natura, Reykjavik

Hotel Natura, Reykjavik

Hotel Natura, Reykjavik är ett 4-stjärnigt hotell som är beläget vid Reykjavikbornas rekreationsområde med ca 15 minuters promenad till Hallgrimskyrkan (här börjar centrum). Strax intill hotellet ligg...

Resekalender

26/9Burg Centrum - Vinprovning & shoppingfrån 1 695:-
27/9Ullared (via Tollarp, Vä, Kristianstad, Knislinge, Broby, Osby)från 250:-
28/9Bordershop Direkt 100 kg (via Olofström, Bromölla, Kristianstad, Lund)från 620:-
30/9TUR för en dag - KIVIK ÄPPELTAVLAN (via Skanör, Höllviken, Trelleborg)från 295:-
1/10TUR för en dag - KIVIK ÄPPELTAVLAN (via Vellinge, Tygelsjö, Bunkeflostrand, Lindeborg)från 295:-