Skip to main content

Island -Sagornas ö

Pris från:
13 345:-
Dagar:5
  • Bussresa Kastrup t/r, bro- & vägavgifter, incheckningspersonal på Kastrup, flygresa Kastrup – Island t/r inkl. flygskatter (Icelandair), bussresa flygplatsen – hotellet t/r, fyra nätter med del i dubbelrum på Hotel Natura, Reykjavik, 4 middagar, 4 frukostar, bad i Heitur Pottir, stadsrundtur i Reykjavik, utflykt till Laxness museet och Álafoss, utflykt till Geysir, Gullfoss, Tingvalla m.m., reseledareservice på Island.
Boka resa

Island - Sagornas ö

 

På vår resa till Island får vi uppleva storslagen natur med spektakulära vattenfall och forsar, sprutande gejsrar och unik kultur i sagolik miljö.  Vi får dessutom uppleva världens nordligaste huvudstad Reykjavik. 

 

 

 

Sök resa

Program Island sagornas ö

Dag 1 - Reykjavik
Avresa från våra påstigningsorter på morgonen för resa till Kastrup. Vi har egen personal med på flygplatsen som hjälper till vid incheckningen. Flyget avgår kl. 14.00. Flygresan tar sedan ca tre timmar och vi landar på Island ca kl. 15.10 (det är 2 timmars tidsskillnad). Vi börjar med att köra till Reykjaviks centrum för en kort rundtur innan vi fortsätter till vårt hotell för incheckning. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet. 


Dag 2 - Reykjavik med omnejd, Heitur pottir
Under tre hela dagar får vi möjlighet att upptäcka ett fantastiskt resmål.  På kvällarna äter vi middag på vårt hotell. Vi börjar dagen med en stadsrundtur i Reykjavik, där vi bl.a. får se den spektakulära byggnaden glaskupolen Perlan. Därefter fortsätter vi till Haldór Laxness museum och Álafoss ullspinneris fabriksbutik, som är ett litet lokalt konsthantverkscentrum med verk av såväl glaskonstnärer, keramiker och bildkonstnärer. Här kan man även handla tröjor, plädar, garn m.m. till mycket lägre priser än inne i Reykjavik (i butiken tar man emot alla vanliga kreditkort). Därefter kör vi till Reykjaviks största badanläggning, med bl.a. Islands världsberömda Heitur pottir (varma badgrytor). Det finns fyra med olika temperaturer (38 – 44 grader), där vi kan njuta av det varma vattnet. 


Dag 3 – Gyllene cirkeln
Under en heldagstur får vi se Islands främsta sevärdheter. Vi besöker bl.a. Geysir, som är den mest kända Gejsern och den som fått ge namnet till fenomenet. Denna heta källa är ca 10 000 år gammal. Vattenfallet Gullfoss möter oss vid floden Hvítá - över 30 meters fall är en sagolik syn. Vi besöker nationalparken Tingvalla, som har ett starkt historiskt värde då den sägs vara den plats där det första riksmötet hölls. Men dess vackra natur är än mer lockande. Här finns vattenfall, branta bergväggar och lava. Många scener i Astrid Lindgrens älskade film om bröderna Lejonhjärta spelades in här.


Dag 4 – Island 
Denna dag får vi möjlighet att ge oss ut på egna äventyr såsom valsafari, ridning, shopping, museibesök m.m. Det finns även möjlighet att boka in sig på vår extra utflykt till Reykholt och Hraunfossa m.m. På kvällen äter vi gemensam avslutningsmiddag på hotellet.


Dag 5 - Reykjavik
Vi lämnar vårt hotell vid 10-tiden och åker till flygplatsen där vårt flyg avgår mot Köpenhamn, Kastrup med ankomst ca kl. 18.15. Vår buss hämtar på flygplatsen för att ta oss hem efter några fantastiska dagar på Island. 


Utflykt till Reykholt, Hraunfossa m.m. (Tillkommer: 425:-/person).                        
Under den fria dagen finns det möjlighet att välja till denna utflykt. Vår reseledare tar oss med till Snorri Sturlusons Reykholt med Snorris varma källa som är den äldsta kända på Island. Därifrån kör vi till det spektakulära lavavattenfallet Hraunfossa samt till Islands största varmvattenkälla, Deildartunguqver innan vi kör till Borgafjördur. Härifrån vänder vi hemåt med ett stopp i Gamla stan för de som ev. vill shoppa m.m. Förmiddagskaffe med kaka ingår.


Utflykter som bokas och betalas på plats
För den som önskar finns det möjlighet att på hotellet beställa utflykter i egen regi bl. a. till Blå Lagunen (pris ca 800:-) under såväl dag- som kvällstid. Valsafari (pris ca 700 :-) och hästgårdar (pris från ca 700:-). Detta gör man vid framkomst till hotellet.  Utflykterna behöver alltså inte förbeställas hemifrån. Vid samtliga utflykter både hämtas och lämnas man vid hotellet. 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
27/9BussIsland - Sagornas öMer än 813 345:-BokaMer information

Hotell

Hotel Natura, Reykjavik

Hotel Natura, Reykjavik

Hotel Natura, Reykjavik är ett 4-stjärnigt hotell som är beläget vid Reykjavikbornas rekreationsområde med ca 15 minuters promenad till Hallgrimskyrkan (här börjar centrum). Strax intill hotellet ligg...

Resekalender

25/5Aerø - En äkta dansk sagoöfrån 3 395:-