Skip to main content

Italien -Lido di Jesolo med utflykt till Venedig

Pris från:
9 995:-
Dagar:10
  • Resa i modern turistbuss
  • 9 hotellnätter med del i dubbelrum
  • Frukost dag 2-10
  • Middag dag 1-9
  • Utflykt till Venedig med 2 timmars guidad stadsvandring
  • Vinprovning på Castello di Roncade (5 olika viner)
  • Reseledarservice
Boka resa

Regionen Veneto med vackra dalgångar, stora vinodlingar och pittoreska medeltidsstäder är en av norra Italiens bäst bevarade hemligheter. Vi utforskar romantikens stad Venedig och andra intressanta städer, åker längs den natursköna Proseccovinvägen samt provar oss fram bland regionens viner och läckerheter som ost och skinka. Utgångspunkt för vår vistelse är Lido di Jesolo, en av Italiens populäraste badorter med en fantastisk sandstrand och ett härligt stadsliv.
 

 

 

Sök resa

Program

Dag 1 – Ingolstadt (94 mil)
Avresa tidig morgon via Öresundsbron och genom Danmark till färjan Gedser – Rostock. Dagens etapp är lite längre, men i en bekväm buss och med trevliga medresenärer går timmarna fort till vårt Mercure Hotel Ingolstadt. Vi checkar in och samlas för en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 – Lido di Jesolo
Vi äter frukost på hotellet, och därefter fortsätter resan. Under dagen når vi vår slutdestination, Lido di Jesolo, där vi checkar in för sju nätter på fyrstjärniga Hotel Ambasciatori Palace. Hotellet ligger precis intill det gnistrande Medelhavet och har en stor pool för hotellets gäster. På kvällen avnjuter vi en middag i hotellets mysiga restaurang där det serveras mat som är inspirerad både av det klassiska italienska köket och av rätter från regionen. - 

Dag 3 – Lido di Jesolo
Frukost. Idag har vi dagen fri till att utforska Lido di Jesolo på egen hand. Staden ligger på en smal udde endast några mil utanför Venedig i Venetoregionen. Ofta kallas den bara ”Jesolo” för att undvika sammanblandning med ön Lido som tillhör Venedig. Lido di Jesolo erbjudernågot för alla – upptäck till exempel vattenlandet Aqualandia, akvariet Tropicarium Park, nöjesparken Jesolandia, eller besök något av stadens museer. Allra mest lockar förmodligen den 15 kilometer långa sandstranden med sitt utmärkta badvatten. På kvällen serveras middag i hotellets restaurang.

Dag 4 – På egen hand
Frukost på hotellet och sedan är hela dagen fri till att utforska omgivningarna. På kvällen samlas vi i vanlig ordning för att äta middag i hotellets restaurang. 

Dag 5 – Venedig
Vi äter frukost och tar sedan båten mot Venedig, som avgår från Punta Sabbioni lite längre ut på samma udde som hotellet. Venedig grundades redan på 400-talet e.Kr. och är ett tusenårigt världsarv fyllt av kulturskatter byggt på pålar. Här stiger pärlemorskimrande och förgyllda palats upp ur kanalens mörka vatten, och det är inte helt lätt att hitta bland de trånga gränderna och de små undangömda torgen. Vi kliver av nära Markusplatsen, Venedigs hjärta, där vi möts av vår lokalguide som tar oss med på en guidad tur. Markusplatsen, Piazza San Marco, är ett av Venedigs absoluta måsten. Här ligger den mäktiga Markuskyrkan med sin speciella arkitektur.

Dag 6-8 – Lido di Jesolo
På morgonen serveras frukost på hotellet, och därefter har vi dagen fri till att njuta av sol och bad eller ge oss ut på utflykter efter eget önskemål. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 9 – Nürnberg
Efter frukost checkar vi ut säger vi farväl till Lido di Jesolo och påbörjar vår hemresa. Vi åker norrut till Arvena Park Hotel Nürnberg för en god middag och övernattning.

Dag 10 – Hemresa (94 mil)
Tidig morgon efter frukost åker vi vidare genom Tyskland till Rostock där vi ska ta färjan till Gedser. Vi gör stopp för bensträckare och lunch på lämpliga platser under resans gång. Via Öresundsbron är vi snart tillbaka i Sverige och våra respektive hemorter efter en underbar och minnesvärd resa till Italien och Lido di Jesolo.

Hotell
Mercure Hotel Ingolstadt (dag 1-2), www.mercure.com
Hotel Ambiasciatori Palace (dag 2-9), www.hotelambasciatoripalace.com
Arvena Park Hotel Nürnberg (dag 9-10), www.arvena-park.de


 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
18/9BussItalien - Lido di JesoloMer än 89 995:-BokaMer information

Hotell

Hotel Ambiasciatori Palace, Lido di Jesolo

Hotel Ambiasciatori Palace, Lido di Jesolo

Mercure Hotel Ingolstadt (dag 1-2), www.mercure.com Hotel Ambiasciatori Palace (dag 2-9), www.hotelambasciatoripalace.com Arvena Park Hotel Nürnberg (dag 9-10), www.arvena-park.de...