Skip to main content

Italien & Rimini

Pris från:
13 995:-
Dagar:12
  • Resa i modern turistbuss.
  • 11 nätter med del i dubbelrum.
  • Frukost dag 2-12.
  • Middag dag 1-11.
  • Fritt vin till middagarna på Hotel Monica.
  • Strandavgift inkl strandstol & parasoll på Hotel Monicas strand.
  • Guidad stadsvandring i Rimini.
  • Reseledarservice.
Boka resa

Längtar du efter blå himmel och soldränkta stränder med underbara bad? Följ med oss på en resa till solens, kulturens, matens och vinets land!  

Sök resa

Program

Dag 1 – Ingolstadt (94 mil)
Avresa tidig morgon via Öresundsbron och genom Danmark till färjan Gedser – Rostock. Dagens etapp är lite längre, men i en bekväm buss och med trevliga medresenärer går timmarna fort till Ara Hotel i Ingolstadt.  Vi äter en sen gemensam middag på vårt hotell. 

Dag 2 – Rimini (76 mil)
Vi äter en härlig frukost och fortsätter sedan resan genom det bayerska omväxlande landskapet. När vi passerat München skymtar vi Alperna för första gången. Vi fortsätter in i alpvärlden och tar oss via Innsbruck söderut in i Italien. Via Bologna når vi vårt badparadis Rimini och hotell Monica, där middagen väntar. Under dagen gör vi uppehåll på lämpliga platser för möjlighet att köpa välbehövlig lunch och några fikapauser.

Dag 3-10 – Rimini & utflykter
Rimini är en av de största och mest kända badorterna vid Adriakusten. Den breda och långgrunda sandstranden lockar med sina färggranna parasoller och solstolar. Staden erbjuder bra shopping, nöjen och fina sevärdheter. Vi njuter av härligt klimat i fantastiska omgivningar. Vi erbjuder även trevliga utflykter som du kan boka för att få ut det mesta möjliga av din vistelse. Frukost och goda middagar äter vi på vårt trivsamma hotell. 

Dag 11 – Ingolstadt (75 mil)
På morgonen säger vi farväl till Rimini efter frukost och påbörjar hemresan. Vi åker norrut via Österrike till Ara Hotel i Ingolstadt för middag och övernattning. 

Dag 12 – Hemresa (94 mil)
Tidig morgon efter en god frukost åker vi vidare genom Tyskland till Rostock där vi ska ta färjan till Gedser. Vi gör stopp för bensträckare och möjlighet att köpa lunch på lämpliga platser under resans gång. Via Öresundsbron är vi snart tillbaka i Sverige och våra respektive hemorter efter en underbar och minnesvärd resa till Rimini. 


Utflykter (Bokas och betalas på plats)

Minimum 15 personer för att utflykterna ska genomföras. 

 

Gamla Rimini (2 mil)
En förmiddag tar vi bussen in till Riminis gamla stadskärna för att utforska den lite närmare. Här finns många intressanta sevärdheter, som Augustus Triumfbåge och Tiberiusbron och dessutom bra shoppingmöjligheter. Utflykten ingår i resans pris. 

San Marino (5 mil)
Vi gör en trevlig halvdagsutflykt till San Marino. Detta bland bergen högt belägna ”miniland” är ett givet utflykts-mål på vår resa. San Marino är den enda kvarvarande av de stadsstater som fanns i Italien under medeltiden. Idag är San Marino en väl fungerande republik med ca 33 000 invånare. Staden erbjuder en sagolik stadskärna och de små gränderna är ett eldorado för shoppinglystna. Pris: 175:-/person

Santarcangelo & Campo Calcio (40 km)
Vi åker till staden Santarcangelo i regionen Romanga. Här börjar vi med ett besök på Olivgården Paganelli, som är unik i sitt slag och har fått utmärkelsen Italiensk Champion samt vunnit en Oscar för sina produkter. Vi får lära oss hur olivoljan framställs och även provsmaka några av deras oljor. Sedan åker vi den korta sträckan till vingården Case Marcosanti. Vi får en presentation av gården, tillverkningen och deras olika viner. Vi får en mycket elegant provsmakning av några viner med hemlagade delikatesser, som bröd, färskost och marmelader. Pris: 250:-/p


*Med reservation för feltryck och ändringar i programmet!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/9
Se hållplatser & tider
BussItalien & RiminiMer än 813 995:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Hotel Monica

Hotel Monica

Hotel Monica, Rimini På hotellet ingår frukost, middag & fritt vin till maten, strandtaxa , parasoll & solstolar på den privata stranden. Det finns även möjlighet att hyra kylskåp. Först till kvarn! K...