Skip to main content

Italien & Rimini 14 dagar

Pris från:
18 995:-
Dagar:14
 • Resa i modern turistbuss.
 • Bro, väg och färjeavgifter.
 • Turistskatt alla dagar.
 • 13 nätter med del i dubbelrum.
 • Frukost dag 2-14.
 • Middag dag 1-13.
 • Fritt vin till middagarna på Hotel Monica.
 • Strandavgift inkl strandstol & parasoll på Hotel Monicas strand.
 • Fri användning av badhanddukar.
 • Utflykt & guidad stadsvandring i Rimini.
 • Halvdagsutflykt till San Marino.
 • Utflykt till olivgården Paganellis Gårdsbutik.
 • Utflykt & guidad visning på vingården Vini Case Marcosanti.
 • Vinprovning & hemlagade delikatesser, vingården Vini Case Marcosanti.
 • Reseledarservice.
Boka resa

Längtar du efter blå himmel och soldränkta stränder med underbara bad? Följ med oss på en resa till solens, kulturens, matens och vinets land!  

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 – Ingolstadt (94 mil)
Avresa tidig morgon via Öresundsbron och genom Danmark till färjan Gedser – Rostock. Dagens etapp är lite längre, men i en bekväm buss och med trevliga medresenärer går timmarna fort till vårt stop over hotell i Ingolstadt.  Vi äter en sen gemensam middag på vårt hotell. 


Dag 2 – Rimini (76 mil)
Efter en härlig frukost checkar vi ut och åker genom det bayerska omväxlande landskapet. När vi passerat München skymtar vi Alperna för första gången. Vi fortsätter in i alpvärlden och tar oss via Innsbruck söderut in i Italien. Via Bologna når vi vårt badparadis Rimini och Hotel Monica, där middagen väntar. Under dagen gör vi uppehåll på lämpliga platser för möjlighet att köpa välbehövlig lunch och några fikapauser.

Dag 3–12 Nyhet! Utflykterna ingår!
Rimini är en av de största och mest kända badorterna vid Adriakusten. Den breda och långgrunda sandstranden lockar med sina färggranna parasoller och solstolar. Staden erbjuder bra shopping, nöjen och fina sevärdheter. Vi njuter av härligt klimat i fantastiska omgivningar. Vi erbjuder även trevliga utflykter som du kan följa med på för att få ut det mesta möjliga av din vistelse. Frukost och goda middagar inklusive husets vin ingår på vårt trivsamma Hotel Monica i Rimini.

Dag 13 – Ingolstadt (75 mil)
På morgonen säger vi farväl till Rimini efter frukost och påbörjar hemresan. Vi 
åker norrut via Österrike och vidare till vårt stop over hotell i Ingolstadt för middag och övernattning. 

Dag 14 – Hemresa (94 mil)
Tidig morgon efter en god frukost åker vi vidare genom Tyskland till Rostock där vi ska ta färjan till Gedser. Vi gör stopp för bensträckare och möjlighet att köpa lunch på lämpliga platser under resans gång. Via Öresundsbron är vi snart tillbaka i Sverige och våra respektive hemorter efter en underbar och minnesvärd semester i Rimini. 

NYHET! –Utflykterna ingår i priset!

Gamla Rimini (cirka 2 mil)
En förmiddag tar vi bussen in till Riminis gamla stadskärna för att utforska den lite närmare. Här finns många intressanta sevärdheter, som Augustus Triumfbåge, Tiberiusbron och dessutom bra shoppingmöjligheter. 

San Marino (Cirka 5 mil)
Vi gör en trevlig halvdagsutflykt till San Marino. Detta bland bergen högt belägna ”miniland” är ett givet utflykts-mål på vår resa. San Marino är den enda kvarvarande av de stadsstater som fanns i Italien under medeltiden. Idag är San Marino en väl fungerande republik med ca 33 000 invånare. Staden erbjuder en sagolik stadskärna och de små gränderna är ett eldorado för shopping lystna.

Vingården Case Marcosanti (ca. 2 mil)
Vi åker till staden Santarcangelo i regionen Romanga. Här gör vi ett kortare stopp vid Olivgården Paganellis gårdsbutik, för möjlighet att handla hem några unika och utsökta oljor. Gården har fått utmärkelsen Italiensk Champion samt vunnit en Oscar för sina produkter. Vi samlas sedan åter i bussen för att åka en kort sträcka till vingården Vini Case Marcosanti. Här får vi en presentation av gården, tillverkningen och deras olika viner. Vi bjuds även på en mycket elegant provsmakning av några viner tillsammans med utvalda, hemlagade delikatesser så som bröd, mortadella, oliver, färskost och marmelader. – Ett minnesvärt besök!

Hotell
På hotell Monica i Rimini ingår frukost, middag & fritt vin till maten, strandtaxa solstolar & parasoll på den privata stranden. Det finns även möjlighet att hyra kylskåp. Först till kvarn! Det är ett mycket trevligt familjeägt hotell, beläget ca 100 meter från stranden. Hotellet har delikata frukostbufféer och middags-menyer som inte lämnar något övrigt att önska. Familjen Belli med anställda gör allt för att vi ska trivas riktigt och få en oförglömlig semester i soliga Rimini. www.hotelmonicarimini.it

*Med reservation för feltryck & ändringar!

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
24/8
Se hållplatser & tider
BussItalien & RiminiMer än 818 995:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Hotel Monica

Hotel Monica

Hotel Monica, Rimini På hotellet ingår frukost, middag & fritt vin till maten, strandtaxa , parasoll & solstolar på den privata stranden. Det finns även möjlighet att hyra kylskåp. Först till kvarn! K...