Skip to main content

Julhyttsill med Tommy Körberg

Status:
Fullt

Hyttsillen gästas av Tommy Körberg med pianist och det blir en storslagen kväll att minnas. Det blir hyttsill och julbordets favoriter – till kaffet serveras en ljummen småländsk ostkaka. Under kvällen får vi ytterligare ett mästerligt besök, av glasmästaren från hyttan. 


 

Sök resa

Program

Dag 1
Efter upphämtning på överenskommen plats, styr vi bussen mot Bromölla. På Bellas Place ska vi inta en god förmiddagsfika i sann 50-tals anda. Vi kör sedan vidare mot Kosta och Kosta Lodge där vi ska inkvartera oss för en övernattning. Efter incheckning finns det gott om tid att på egen hand utforska julmarknaden, äta något gott eller varför inte strosa runt bland butikerna som säljer glas, konst och märkesvaror till outletpriser. Kanske hittar du den perfekta julklappen? På kvällen samlas vi i glasbruket för att tillsammans avnjuta och uppleva luffartraditionen Hyttsill i kombination med traditionell julmat såsom Janssons Frestelse, köttbullar, prinskorv, skinka och övriga julbordsfavoriter. Till efterrätt serveras det en äkta småländsk ostkaka med grädde och sylt. Under kvällen bjuds det på underhållning av Tommy Körberg med pianist och glasblåsning på mästarnivå.

Dag 2
Utvilade och efter en god frukost checkar vi ut och samlas för avfärd. Idag styr vi bussen mot SEA Glasbruk. Här hittar du märkesprodukter till riktigt låga priser. Med härliga minnen och säkert ett och annat fynd i bagaget, påbörjar vi vår hemresa. Vi tar farväl vid påstigningsplatsen framåt kvällen!

 

 

 

Hotell

Kosta Lodge

Kosta Lodge

Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närheten till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Rummen, stugorna och annexen är enkelt inredda men bekväma. 50 gästrum finns i huvudbyggnaden,...

Resekalender

20/11TUR för en dag - JUL I KÖPENHAMN (via Höganäs, Laröd, Helsingborg, Malmö)från 395:-
21/11Kosta - Julmarknad från 725:-
21/11TUR för en dag - JUL I KÖPENHAMN (via Rydebäck, Glumslöv, Landskrona, Löddeköpinge, Malmö)från 395:-
22/11Ullared (via Hörby, Gårdstånga, Lund, Malmö)från 250:-
23/11Bordershop Direkt 100 kg (via Bromölla, Kristianstad, Hörby, Malmö)från 620:-