Skip to main content

Julmarknad i Bremen

Pris från:
4 295:-
Dagar:4
  • Resa i modern turistbuss
  • Bro-, väg- och färjeavgifter
  • Tre nätter med del i dubbelrum, Dorint City - Hotel Bremen
  • Middag på hotellet, dag 1
  • Guidad stadsvandring, dag 2
  • Frukost på hotellet dag 2, 3 & 4
  • Möjlighet till shopping (25kg/pers.)
  • Reseledarservice
Boka resa

Ljuvliga dofter, stämningsfull belysning, julsånger och kulinariska läckerheter – så upplever man Bremens julmarknad med alla sinnen. I pyntade stånd erbjuds konsthantverk, smakrika och kryddiga juldelikatesser, Glühwein och regionala specialiteter. Musiken från körer och blåsorkestrar förgyller marknadsplatsens vackra och historiska miljö!

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 – Bremen (ca 50 mil)
Efter upphämtning åker vi via den ståtliga Öresundsbron till Danmark. I Rödby väntar färjan som tar oss till Puttgarden i Tyskland. Vi gör stopp för bensträckare och det finns möjlighet att avnjuta en lunch på lämplig plats under resans gång. Färden går vidare till Bremen där vi sen eftermiddag checkar in på Dorint City Hotel. Nu blir det tid att utforska staden i egen takt och efter egna önskemål. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att avnjuta en gemensam middag.

Dag 2 – Stadsvandring & julmarknad
Efter en god frukost tillbringas dagen på egen hand eller för er som önskar finns det möjlighet till en gemensam stadsvandring med besök i de mysiga Schnoorkvarteren. Här pryds de trånga gränderna av små hus från 1400 - 1700-talet. Resten av dagen spenderas efter egna önskemål. På den historiska julmarknaden doftar det gott av stekta äpplen, Glühwein och andra kulinariska läckerheter. Njut av en hel uppsjö med vackert julpyntade marknadsstånd, tindrande belysning och julmusik som höjer julstämningen.

Dag 3 – Julmarknad & egna strövtåg
Efter frukost spenderas dagen helt efter egna önskemål. Julmarknaden i mysiga Bremen breder ut sig vid det mäktiga rådhuset och Rolandsstatyn i Gamla stan. I den historiska miljön och med de vackra hansahusen som kuliss står julmarknadsbodarna på rad. Nere vid floden Weser råder också aktivitet och i den maritima och vintriga atmosfären fylls luften av doft från nybakat bröd och rökt fisk.

Dag 4 – Hemresa (ca 50 mil)
Utvilade och efter en god frukost har det blivit dags att checka ut och ta farväl av Bremen. Vi gör ett kort stopp för möjlighet till shopping i någon prisvärd gränsbutik innan vi kör ombord på färjan som ska ta oss till Rödby. Via de danska öarna och Öresundsbron är vi snart tillbaka på svensk mark med nya härliga resminnen och kanske även några julklappar i bagaget.

 

*Med reservation för felskrivning och ändringar!
 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/11BussJulmarknad i BremenMer än 84 295:-BokaMer information

Hotell

Dorint City Hotel, Bremen

Dorint City Hotel, Bremen

Hotell vid avresa 30/10 Dorint City -Hotel Bremen har ett lugnt läge i Bremens Centrum, ca 500 meter från marknadstorget. Hotellet har bastu och ångbad. Dorint City Hotel Bremen ligger bara 5 minuters...