Skip to main content

Julmarknad i Celle

Pris från:
2 495:-
Dagar:3
Resa i modern turistbuss, bro-, väg- & färjeavgifter, två nätter med del i dubbelrum på Hotel Caroline Mathilde, Celle, middag på hotellet dag 1, frukost dag 2 & 3, guidad stadsvandring i Celle, möjlighet till inköp max 25 kg/person, reseledare.
Boka resa

På den mysiga julmarknaden i Celle är vi omgivna av vackert julbelysta korsvirkeshus, som skapar en alldeles speciell stämning. Att bli förtjust i denna romantiska stad med sina mer än 500 korsvirkeshus är inte svårt.

Sök resa

Program

Dag 1 – Celle (45 mil)                          
Avresa på morgonen från våra påstigningsorter till färjan Rödby - Puttgarden. Väl framme i Tyskland fortsätter vi resan via Lübeck och Hamburg och har sedan inte långt kvar till Celle, där vi checkar in på Hotel Caroline Mathilde för två nätter.  På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att äta en gemensam välkomstmiddag.

Dag 2 – Stadsvandring & Julmarknad
Efter frukost går vi en guidad stadsvandring och har sedan gott om tid för den stämningsfulla julmarknaden, som lockar med mer än 80 små julbodar med konsthantverk, juldekorationer och julspecialiteter. Överallt sprider sig julens dofter av färskrostade mandlar, pepparkakor och Glühwein. Den som gillar korsvirkeshus bör bege sig till Kalandgasse, Neue Strasse och Zöllnerstrasse, där de mest intressanta husen finns.  Här finns affärer och caféer och vi har möjlighet att uppleva den för Celle så speciella atmosfären. På kvällen får vi möjlighet till middag på egen hand.

Dag 3 - Hemresa                                                 
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och påbörjar hemresan. Vi får möjlighet till inköp vid någon gränsbutik innan det är dags att ta ta färjan från Puttgarden till danska Rödby. Framåt kvällen är vi åter tillbaka i hemorten efter en stämningsfull helg i Celle. 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/12BussJulmarknad i Celle Mer än 82 495:-BokaMer information

Hotell

Hotel Caroline Mathilde, Celle

Hotel Caroline Mathilde, Celle

Caroline Mathilde, Celle Hotellet är beläget i lugna omgivningar på promenadavstånd från gamla stan. Här finns bl.a. wellness-avdelning med pool och bastu. www.caroline-mathilde.de...

Resekalender

23/10Nöjeskryssning Viking Cinderella – Lasse Stefanz (via Kristianstad)från 950:-