Skip to main content

Julmarknad i Lübeck

Status:
Fullt

Den av de tyska julmarknaderna som är mest populär bland oss svenskar är utan tvekan julmarknaden i Lübeck. Den är traditionell med utställare från hela Tyskland men även från grannländerna. Bland hundratals marknadsstånd njuter vi av alla härliga juldofter i äkta julstämning.

Sök resa

Program

Dag 1 – Lübeck (ca 30 mil)

Vi lämnar Sverige via Öresundsbron och åker genom Danmark till Rödby där färjan till Puttgarden väntar. Tidig eftermiddag når vi Lübeck och ägnar resten av dagen åt julmarknaden, som äger rum på Rådhustorget, Breite Strasse och Koberg. Varför inte bara strosa omkring i gamla stan bland alla vackra byggnader och njuta av de julpyntade gatorna. Överallt känner man doften av brända mandlar, Bratwurst och Glühwein. Marknadsstånden lockar med allehanda julsaker. Besök gärna välkända och anrika Café Niederegger mittemot rådhuset som lockar med julstämning och marsipan.

Dag 2 - Hemresa
Vi äter en välsmakande frukost på hotellet och har sedan ytterligare tid att njuta av julstämningen i den vackra gamla staden. Vi lämnar Lübeck vid lunchtid och åker mot Puttgarden. Vi får möjlighet till inköp i någon gränsbutik innan det är dags för färjan till Rödby. Vi fortsätter vidare genom Danmark, via Öresundsbron till våra hemorter.

 

Hotell

Atlantic Hotel Lübeck

Atlantic Hotel Lübeck

Det nya Atlantic Hotel Lübeck ligger centralt i Lübecks historiska gamla stad. Julmarknaden finns runt knuten och det är promenadavstånd till stadens alla sevärdheter, t.ex. Maria-kyrkan, torget med r...

Resekalender

27/12Bordershop direkt (100 kg) via Olofström, Bromölla, Kristianstad, Lundfrån 600:-
29/12Bordershop direkt (100 kg) via Bromölla, Kristianstad, Hörby, Malmöfrån 600:-
20/1Grüne Woche i Berlinfrån 3 795:-
2/2Arlövsrevynfrån 895:-
5/2Reseträff 2019 - Kryssning Stockholm - Mariehamnfrån 595:-