Skip to main content

Julmarknad i Stade

Status:
Fullt

Den idylliska medeltidsstaden Stade bjuder på många minnen från svensktidens 1600-tal. 
Vi bor flott på Hotel Stadthafen, ett stenkast från julmarknaden i centrum.
 

Sök resa

Program

Dag 1 – Stade (ca 42 mil)
Efter upphämtning vid våra hållplatser kör vi mot Rödby. Här väntar färjan som skall ta oss över till Puttgarden. Därefter fortsätter vi färden på snabba motorvägar förbi Lübeck, Hamburg och vidare till Stade. Under resans gång gör vi uppehåll för lunch och bensträckare på lämplig plats utmed färdvägen. Vi checkar in på Hotel Stadthafen och gör oss bekväma i våra rum. Nu finns det tid att bekanta oss med staden på egen hand. Det är gångavstånd till julmarknaden. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att avnjuta en gemensam middag. 

Dag 2 – Stadsrundtur & julmarknad
Efter en god hotellfrukost samlas vi åter i bussen. Vår lokalguide möter upp och bjuder på en intressant guidad stadsrundtur. Resten av dagen spenderas på egen hand. Hela staden går i julens tecken och för den historiskt intresserade finns det fascinerande sevärdheter som till exempel regionalmuseet Schweden-speicher – en gammal lagerbyggnad från svensktiden med bland annat en utställning om vikingar. Att ta en promenad nere i hamnen med alla vackra korsvirkeshus är ett annat tips.


Dag 3 – Hemfärd
Utvilade och efter en god frukost checkar vi ut och gör oss redo för hemfärd. I Puttgarden gör vi ett kort stopp för möjlighet till prisvärd shopping innan vi åker över till Rödby. Via Öresundsbron är vi snart åter på svensk mark. Vi tar farväl vid respektive hemort med juliga minnen och säkert en & annan klapp i bagaget.


*Med reservation för tryckfel & ändringar!
 

Hotell

Hotel Stadthafen Stade

Hotel Stadthafen Stade

Hotel Stadthafen Stade ligger direkt på den vackert anlagda stadshamnen. En bro leder till den idylliska gågatan och den mysiga julmarknaden med många shoppingmöjligheter i den gamla Hansastaden...