Skip to main content

Julmarknad & vinprovning - Burg & Lübeck

Status:
Fullt

En heldag på Hansastaden Lübecks populära julmarknad och trivsamt boende med 3-rätters och vinprovning på Wisser´s Hotel i Burg. – Den perfekta julmarknadsresan!  

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 – Burg (23 mil)
Resan går via Öresundsbron och vidare tar vi färjan Rödby - Puttgarden. Vi samlas åter i bussen och åker in till Calles i Burg där det ges möjlighet till prisvärd gräns-shopping. Det brukar även gå att köpa en lite lättare lunch i bistron. Nu har det blivit dags att åka en kort bit in till Wissers Hotel i centrala Burg där vi checkar in och gör oss bekväma i våra rum. Dagen är sedan fri till att utforska stadens omgivningar bland små, trevliga caféer och butiker. Utanför hotellet finns en liten äkta tysk julmarknad med bland annat hantverk och glöggservering. På kvällen samlas vi åter i hotellets restaurang och njuter av vinprovning följt av en god 3-rätters middag. Resten av kvällen spenderas på egen hand och i egen takt.

Dag 2 – Lübeck (8 mil)
Efter en god frukostbuffé samlas vi åter för att åka till Hansastaden Lübeck. Denna julmarknad brukar vara den populäraste och mest besökta i norra Tyskland. Gator & torg är pyntade med allt som hör julen till och miljontals ljus sprider ett varmt sken mot himlen. Gör gärna även ett besök på den berömda hantverksjulmarknaden inne i det gamla Heiligengeisthospital. I Lübeck finns en uppsjö av marsipan i alla de former. Ett hett tips är att ta en fika på anrika Café Niederegger. Shopping-utbudet är brett i Lübeck och här finns potential till att hitta den unika julklappen. Middagen avnjutes på egen hand idag och det finns många trevliga restauranger eller matbodar att välja på. På kvällen samlas vi åter vid parkeringen i stadshamnen och åker hem till vårt hotell Wissers i Burg.

Dag 3 – Shopping & hemresa (23 mil)
Efter en trevlig frukostbuffé och kanske en tidig morgonpromenad, checkar vi ut och lämnar Burg för denna gång. Även idag blir det ett shoppingstopp på Nielsen där vi även hittar de goda vinerna vi provat. I Puttgarden väntar färjan som på 45 minuter tar oss över till Rödby. Via Öresundsbron är vi snart åter på svensk mark. Vi tar farväl vid hemorten med oförglömliga minnen.

*Med reservation för tryckfel & ändringar!

Hotell

Wisser´s Hotel

Wisser´s Hotel

Wisser´s Hotel är beläget i Burg direkt vid marknadsplatsen. Det centrala läget är väldigt bekvämt med flera mysiga butiker och caféer i närområdet. Hotellet erbjuder en trevlig och varierad frukostbu...