Skip to main content

Julmarknad på Tjolöholms Slott

Pris från:
730:-
Dagar:1
  • Resa i modern turistbuss
  • Förmiddagsfika, Kvibille Gästis
  • Entré till julmarknaden, Tjolöholms Slott
  • Julinspirerad lunch i Storstugan inkl. lättöl, Stenkullavatten, nybakad julmuffins samt kaffe/te
Boka resa

Julen på Tjolöholm är en kär tradition för många. Den första julmarknaden anordnades så tidigt som 1987, men redan på greveparet Bondes tid för över hundra år sedan firades julen storslaget på Tjolöholm. Då som nu kläddes den enorma julmarknaden i slottets stora hall i silver och vitt, salongerna juldekorerades och brasan sprakade hemtrevligt i alla öppna spisar. 
 

Sök resa

Program

Efter upphämtning styr vi bussen mot Halland. Mellan Halmstad och Falkenberg, där slättland möter skog, ligger Kvibille Gästgivaregård, med anor från tidigt 1600-tal Här ska vi avnjuta en god förmiddagsfika och det ges även möjlighet att köpa med sig något gott från ostboden innan vi lämnar Kvibille. Vi samlas åter i bussen för vidare färd till Tjolöholms Slott. När vi har bekantat oss med om-givningarna på egen hand, samlas vi för att äta en delikat jullunch i den nationalromantiska Storstugan. Den pittoreska serveringen är belägen mitt i godsets Allmogeby, som med sina röda små stugor och prunkande trädgårdar är en Carl Larsson-idyll mitt i Halland. Övrig tid av eftermiddagen strosar vi runt på julmarknaden på egen hand. Hela godset är julpyntat och varje dag är det en rad programaktiviteter såsom eldshow, godisregn och julmusik 

På julmarknaden samlas hant-verkare och matproducenter som säljer unika produkter. Här hittar du tomtar och troll, keramik, trä- och textilslöjd, smide och julkransar samt senap, ostar, grönkål, korv, praliner och allt som hör julen till. Även Slottsbutiken är fylld med varor. Här finns bland annat Tjolöholms Slotts julte som är en uppskattad gåva. Under julmarknaden finns det flera serveringar öppna. På slottet kan man bland annat köpa en kopp kaffe och goda bakverk, som avnjutes i den pampiga slottsmatsalen eller i tjänste-folkets mysiga matsal. Efter en intressant och givande dag i julens tecken, är det bara hemfärden som väntar. Vi tar farväl på hemorten framåt kvällen igen.

*Med reservation för feltryck & ändringar! 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
21/11BussJulmarknad på Tjolöholms SlottMer än 8730:-BokaMer information