Skip to main content

"Kärringarallyt" & gårdarna runt sjön

Pris från:
2 095:-
Dagar:2
  • Resa i modern turistbuss
  • Besök i Gällstad
  • En natt med del i dubbelrum på Scandic Plaza, Borås
  • Middag på hotellet, dag 1
  • Frukost på hotellet, dag 2
  • Guidad tur, Gårdarna runt sjön, (lokalguide ca 5h), dag 2
  • Lunch på Hofnäs Herrgård, dag 2
Boka resa

Runt Åsundens långsträckta sjö, omgiven av höga granskogsklädda och allvarstyngda kullar i väster och lövrika bygder i söder ligger gårdarna med sina historier, somliga från fjärran tid. Följ med oss & utforska Kärringarallyt i Gällstad och Birgit Th Sparres hemtrakter i Ulricehamn.
  
 

Sök resa

Program

Dag 1 – Borås (29 mil)
Efter upphämtning vid respektive hållplats styr vi bussen mot Väster-götland. Vi gör stopp för möjlighet att ta en bensträckare och köpa fika på lämplig plats under resans gång. I Gällstad - shoppingbyn med de stora varumärkena, får vid att strosa runt bland mysiga caféer och butiker med fabriksoutlet av välkända varumärken. 

Gällstad är numera Sveriges största ort för handlande av kvalitetskonfektion. Förr hade fabrikerna bara öppet på torsdagseftermiddagar, och sålde ut restlager till låga priser. Numera kan man shoppa alla dagar i veckan bland trendiga butiker och fabrikslokaler. 

Vi samlas åter i bussen och åker vidare till vårt Scandic Plaza Hotel i Borås. Efter incheckning gör vi oss bekväma i våra rum. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att avnjuta en god middag. Övrig tid av kvällen spenderas efter egna önskemål. 

Dag 2 – Ulricehamn
Efter en god hotellfrukost checkar vi ut och samlas åter vid bussen. Idag ska vi åka till Ulricehamn där vår lokalguide möter upp, för att ge oss en oförglömlig upplevelse i den underbara naturen runt sjön Åsunden. Här har Birgit Sparre levt och verkat större delen av sitt liv. Turen runt gårdarna tar cirka fem timmar inklusive lunch. 
Tidig eftermiddag vänder vi bussen hemåt genom det vackra småländska landskapet. Under färden gör vi ett kortare uppehåll för möjlighet att köpa fika och ta en bensträckare. Med härliga minnen och kanske ett och annat märkesfynd i bagaget, tar vi farväl vid respektive hållplats.

*Med reservation för tryckfel & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/8BussKärringarallyt & gårdarna runt sjönMer än 82 095:-BokaMer information

Hotell

Scandic Plaza, Borås

Scandic Plaza, Borås

Scandic Plaza i Borås, erbjuder rymliga hotellrum med hög komfort. Högst upp i Plazatornet finns den uppskattade relaxavdelningen med gym, bastu och jacuzzi. Middagen avnjuter du i vår trivsamma hotel...