Skip to main content

Konstresa till Nordfyn

Pris från:
5 195:-
Dagar:3
 • Resa i modern turistbuss.
 • Bro & vägavgifter.
 • Entré & 3 Smørrebröd samt 1 öl/vatten på Kostgården i Skovby.
 • Besök, kaffe & hembakt kaka hos konstnärer Friis & Jørn Anderson.
 • 2 nätter med del i dubbelrum, Bogense Hotel.
 • 2-rätters middag på hotellet, dag 1.
 • Frukost på hotellet, dag 2 & 3.
 • Entré & guidning Humlemagasinet.
 • Medhavd lunch från hotellet, avnjutes på Humlemagasinet.
 • Guidad gallerirundtur med besök på 3 gallerier i hjärtat av Bogense.
 • Eftermiddagsfika på Café Solo.
 • 4-rätters middag inkl. kaffe & avec på hotellet, inkl fri dryck (öl/vin/vatten), dag 2.
 • Guidad byrundtur kring Bogense hamn, marina, Gyldensteen Gods & Gyldensteen Strand, dag 3.
 • Entré & guidning, Kongsdal Have.
 • Sandwich & öl/vatten, Kongsdal.
 • Reseledarservice.
Boka resa

Följ med på en innehållsrik resa med besök hemma hos flera kända konstnärer. Det blir intressanta rundvisningar och vi njuter av Fyns alla delikatesser. Vi bor centralt på välrenommerade Bogense Hotel, i hjärtat av staden.

 

 

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 - Bogense (ca 24 mil)
Efter upphämtning kör vi mot den ståtliga Öresundsbron som tar oss över till vårt grannland Danmark. Vi fortsätter resan genom Själland och via Stora Bältbron når vi Fyn. Längs med vägen gör vi stopp för bensträckare och fikapaus. Vårt första besök blir Konstgården i Skovby, där ett femtiotal konstnärer ställer ut sin konst. Här njuter vi av en god lunch bestående av 3 smørrebrød inkl. 1 öl eller vatten. Mätta och belåtna får vi en kort introduktion av ägaren Tine Larsen som berättar lite om Konstgårdens historia och dess konst. Vi får sedan fri tid att beskåda konsten på egen hand. Vi samlas åter i bussen och åker till konstnärsparet Else Friis & Jörn Anderseon. Här bjuds vi på kaffe och hembakt kaka och vi får beskåda deras konstverk. Vidare går färden till Bogense och vårt hotell. Vi checkar in och gör oss bekväma i våra rum. På kvällen samlas vi för en gemensam 2-rätters middag i hotellets restaurang.  

Dag 2 – Guidad gallerirundtur
Efter en god frukost samlas vi i bussen och åker till Humlemagasinet. Här får vi se den magnifika trädgården och den kungliga konsten i museet. Peder Petersen tar varmt emot oss och berättar om utställningarna och platsen. Vi har fått med oss en god lunch från hotellet som vi avnjuter här på plats. Efter maten får vi tid att på egen hand utforska utställningarna. Vi samlas åter och åker vidare tillbaka till vårt hotell i Bogense. Här möter vår lokalguide upp oss för att bjuda på en guidad gallerirundtur till fots i Danmarks hyggligaste köpstad. I Bogensens charmigaste stadskärna ligger gallerierna som pärlor på ett snöre. Vi besöker först Gallerie Rasmus och sedan Galleri Öst. Konstnärerna välkomnar oss och bjuder på intressanta berättelser om sina alster. På turen avnjuter vi en kopp kaffe och Fynsk Brunsviger på charmiga Cafe Solo inne i centrum. Sista konstnärsbesöket gör vi hos konstmålaren Bella Husted, i hennes privata hem i Bogenses gamla by del. Vi får se Bellas ateljé & verkstad med vacker utsikt över havet. Hon bjuder även på förfriskning och vi får höra historien om varför Bogense har en kopia av Manneken Pis.

Vidare promenerar vi den korta sträckan tillbaka till hotellet. Ikväll bjuds vi på en välkomstdrink och en delikat 4-rätters festmåltid samt kaffe & avec i hotellets restaurang. Det är även fri dryck (husets öl/vin/vatten) under måltiden. Övrig tid spenderas efter egna önskemål i omgivningarna.

Dag 3 – Lagunutflykt & hemfärd
Efter en god natts sömn och frukost checkar vi ut från vårt hotell och samlas i bussen. Vi åker en guidad rundtur i Bogense hamn och dess omgivning. Vidare går färden till Gyldensteen Gods och Gyldensteen Strand som är Fyns största natur-restaureringsprojekt. 616 ha har köpts av Aage V. Jensens Naturstiftelse. Här finns en vacker kustlagun, sötvatten-sjö, slingrande stigar och utsiktstorn. Nu säger vi tack och adjö till vår lokalguide & åker till Kongsdal Have. 

Här hälsar ägaren Vagn Jörgensen oss välkomna och berättar om trädgården. Vi bjuds även på en god sandwich och öl eller vatten. Efter ett minnesvärt besök samlas vi åter i bussen och gör oss redo för hemfärd. Vi gör stopp för bensträckare och möjlighet att köpa fika innan vi når hemorten igen. Vi tar farväl med oförglömliga minnen i bagaget. 

*Med reservation för feltryck & ändringar!
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/4
Se hållplatser & tider
BussKonstresa till NordfynMer än 85 195:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Bogense Hotel

Bogense Hotel

Bogense Hotel är ett gammalt, välrenommerat hotell fyllt med atmosfär i trevliga omgivningar. De äldsta delarna av hotellet går tillbaka till 1822 och massor av charm har bevarats i det nästan 200 år...