Konstresa till Nordfyn

Pris från:
3 995:-
Dagar:3
 • Resa i modern turistbuss
 • Entré & 3 Smørrebröd, konstgården
 • 2 nätter med del i dubbelrum, Bogense Hotel
 • Middag på hotellet, dag 1
 • 4-rätters middag på hotellet, inkl fri dryck (öl/vin/vatten), dag 2
 • Frukost dag 2 & 3
 • Entré & guidning Humlemagasinet
 • 2 smørrebröd, Humlemagasinet
 • Eftermiddagskaffe & lagekage, Humlemagasinet
 • Besök & förfriskning hos konstnär Malene Hammarhøj i gl. Rådhuset
 • Guidad rundtur med lokalguide i Bogense
 • Besök hos konstnärerna Friis og Jørn Anderson
 • 2 grillade pølser & öl/vatten hos paret Anderson
 • Reseledarservice
Boka resa

Följ med på en innehållsrik resa med besök hemma hos flera kända konstnärer. Det blir intressanta rundvisningar och vi njuter av Fyns alla delikatesser. Vi bor centralt på välrenommerade Bogense Hotel, i hjärtat av staden.

Program

Dag 1 - Den Romantiske Have, Sandrumgård (ca 24 mil)
Efter upphämtning kör vi mot den ståtliga Öresundsbron som tar oss över till vårt grannland Danmark. Vi fortsätter resan genom Själland och via Stora Bältbron når vi Fyn. Längs med vägen gör vi stopp för bensträckare och fikapaus. Vårt första besök blir Konstgården i Skovby, där ett femtiotal konstnärer ställer ut sin konst. Här får vi en god lunch bestående av 3 smørrebrød inkl. 1 öl eller vatten. Mätta och belåtna får vi en kort introduktion av ägaren Tine Larsen som berättar lite om konstgårdens historia och dess konst. Vi får sedan fri tid att beskåda konsten på egen hand. Vidare går färden till Bogense och vårt hotell. Vi checkar in och gör oss bekväma i våra rum. På kvällen samlas vi för en gemensam middag i hotellets restaurang.


Dag 2
Efter en god frukost samlas vi i bussen och åker till Humlemagasinet. Här får vi se den magnifika trädgården och den kungliga konsten i museet. Peder Petersen tar varmt emot oss och berättar om utställningarna och platsen. Vi har fått med oss goda smørrebrød från hotellet som vi äter till lunch på plats. Efter lunchen får vi tid att på egen hand besöka ut-ställningarna. Vårt besök här avslutas med Kaffe och Prinsesse Marie lagkage. Vi samlas i bussen igen för att åka till Bogense gamla rådhus där välkände konstnären Malene Hammershøj har sin ateljé. Under besöket där Marlene berättar om sin konst och sin konstfamilj får vi också något gott att förtära. Vidare promenerar vi den korta sträckan tillbaka till hotellet. Ikväll bjuds vi på en välkomstdrink och en delikat 4-rätters middag i hotellets restaurang. Det är även fri dryck (öl/vin/vatten) under måltiden. Övrig tid spenderas efter egna önskemål.


Dag 3
Efter en god natts sömn och frukost checkar vi ut från vårt hotell och samlas i bussen. Vi åker en rundtur i Bogense och dess omgivning med lokal guide. Innan lunch åker vi till Else Friis och Jørn Anderson, det lokala konstnärsparet. I deras hem får vi se konsten som är inspirerad av den nordfynska naturen och nordiska stilen. Vi blir serverade vår lunch här i form av 2 hemlagade pølser med bröd och tillbehör samt 1 öl eller vatten. Efter ett minnesvärt besök samlas vi åter i bussen och gör oss redo för hemfärd. Vi gör stopp för bensträckare och möjlighet att köpa fika innan vi når hemorten igen. Vi tar farväl med oförglömliga minnen i bagaget.


*Med reservation för feltryck & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/9BussKonstresa till NordfynMer än 83 995:-BokaMer information

Hotell

Bogense Hotel

Bogense Hotel

Bogense Hotel är ett gammalt, välrenommerat hotell fyllt med atmosfär i trevliga omgivningar. De äldsta delarna av hotellet går tillbaka till 1822 och massor av charm har bevarats i det nästan 200 år...