Skip to main content

Kosta -Invigning av julmarknaden & julhyttsill

Pris från:
2 095:-
Dagar:2
  • Resa i modern turistbuss
  • Förmiddagsfika, Bellas Place
  • Entré till invigningen av Kosta Julmarknad, dag 1
  • En natt med del i dubbelrum, Kosta Lodge
  • Förstärkt Julhyttsill med underhållning (hemlig artist) och glasblåsning, dag 1
  • Frukost på Kosta Lodge, dag 2
  • Guidat besök, Kosta Glasbruk
  • Reseledarservice
Boka resa

Följ med till Kosta och upplev hyttsill, -en äkta småländsk tradition. Julmarknaden invigs av folkkäre Måns Zelmerlöw som bjuder på skönsång och tänder de 5 miljoner juleljus som smyckar omgivningen. –En gastronomisk julresa i glasets tecken!
 

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 - Invigning & julhyttsill
Efter upphämtning på överenskommen plats, styr vi bussen mot Bromölla. På Bellas Place njuter vi av en god förmiddagsfika i sann 50-tals anda. Vi åker sedan vidare mot det småländska landskapet till Kosta. Här blir det tid att utforska omgivningarna på egen hand. Besök julmarknaden, unna dig något gott eller varför inte strosa runt bland butikerna som säljer glas, konst och märkesvaror till outletpriser. Kanske hittar du den perfekta julklappen? Vi samlas åter i bussen för att åka en kort bit till Kosta Lodge. Vi checkar in och gör oss bekväma i våra rum. 

Klockan 17:00 är det dags för invigningen av Kosta julmarknad. De 5 miljoner lamporna tänds av folkkäre Måns Zelmerlöw som även bjuder på skönsång. Kvällen fortsätter i festens tecken. Vi samlas i glasbruket för att tillsammans avnjuta och uppleva luffartraditionen Hyttsill förstärkt med traditionell julmat, såsom - Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, skinka och övriga julbords-favoriter. Till efterrätt serveras det såklart en äkta småländsk ostkaka med grädde och sylt. Under kvällen bjuds det även på underhållning av hemlig artist samt glasblåsning på mästarnivå.

 

Dag 2 - Kosta Glasbruk
Efter en god frukost, checkar vi ut och åker en kort bit till Kosta Glasbruk. Idag ska vi få en guidad rundvandring och se glasblåsning på riktigt nära håll inne i hyttan. Vi strosar runt bland alla konstverk och får chans att prata och ställa frågor till självaste glasmästarna. Med härliga minnen och säkert ett och annat fynd i bagaget, påbörjar vi vår hemresa. Vi tar farväl vid påstignings-platsen framåt kvällen.


*Med reservation för feltryck & ändringar
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/11BussKosta - Invigning av julmarknaden & julhyttsillMer än 82 095:-BokaMer information

Hotell

Kosta Lodge

Kosta Lodge

Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närheten till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Rummen, stugorna och annexen är bekvämt och trevligt inredda. 50 gästrum finns i huvudbyggnaden...