Skip to main content

Kosta - Julhyttsill med Robert Wells

Pris från:
2 995:-
Dagar:2
  • Resa i modern turistbuss.
  • Förmiddagsfika på Enjoy i Fjälkinge.
  • Entré Kosta Julmarknad dag 1.
  • En natt med del i dubbelrum på Kosta Boda Art Hotel.
  • Förstärkt Julhyttsill & ostkaka.
  • Underhållning av Robert Wells.
  • Glasblåsuppvisning.
  • Frukost på hotellet dag 2.
  • Entré till Glasbruket & Kosta Art Gallery.
Boka resa

Kom och lyssna till fantastiska Robert Wells, Maria Wells och Lasse Risberg. Det svänger, anekdoterna yr och mysfaktorn är hög. Kvällen bjuder på hyttsill förstärkt med julens favoriter. Vi bor flott på Kosta Boda Art Hotel, med julmarknaden & outletbutikerna runt hörnet.

Sök resa

Program

Dag 1 – Julmarknad & julhyttsill

Efter upphämtning på våra hållplatser, stannar vi vid konditori Enjoy i Fjälkinge. Här avnjuter vi en god frukost innan vi reser vidare genom det vackra, småländska landskapet. Framme i Kosta besöker vi Kosta Julmarknad som är en av de större julmarknaderna i Sverige med sina många marknads-stånd och miljontals ljus som lyser upp området. Exempel på produkter som saluförs på julmarknaden är unika alster tillverkade i trä, järn och textil, stöpta ljus, fårskinnsprodukter, sill, hembakt, ostar och annat som lämpar sig till julbordet. 

På eftermiddagen checkar vi in på Kosta Boda Art Hotel och gör oss bekväma i våra vackert designade rum.  Nu finns det möjlighet att utforska om-givningarna på egen hand och i egen takt. Strosa runt bland butikerna som säljer glas, konst och märkesvaror till outletpriser. Kanske hittar du den perfekta julklappen? På kvällen samlas vi i glasbruket för att tillsammans avnjuta och uppleva luffartraditionen Hyttsill i kombination med traditionell julmat, såsom - Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, skinka och andra delikata julbordsfavoriter. Till efterrätt serveras det såklart en äkta småländsk ostkaka med grädde och sylt. Under kvällen bjuds det även på ljuvlig underhållning av Robert Wells, Maria Wells, Lasse Risberg och såklart, mästerlig glasblåsuppvisning. -En kväll väl värd att minnas!

Dag 2 – Kosta Otlet & Art Gallery
Utvilade och efter en god frukost, checkar vi ut från vårt hotell. Nu blir det tid att besöka Kosta Outlet med sina märkesprodukter till förmånliga priser. I resan ingår entré till både Glasbruket och Art Galleri, så missa inte att betrakta både tillverkningen och alla färdiga vackra alster. Med härliga minnen och kanske ett och annat märkesfynd i bagaget, påbörjar vi vår hemresa. Vi tar farväl vid påstignings-platsen framåt kvällen!


*Med reservation för feltryck & ändringar!
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/12BussKosta - Julhyttsill med Robert WellsMer än 82 995:-BokaMer information