Skip to main content

Kosta - Julhyttsill med Tommy Körberg

Status:
Fullt

Hyttsillen gästas av Tommy Körberg med pianist och det blir en storslagen kväll att minnas. Det blir hyttsill och julbordets favoriter – till kaffet serveras en ljummen småländsk ostkaka. Under kvällen får vi ytterligare ett mästerligt besök, av glasmästaren från hyttan.

 

Sök resa

Program

Dag 1
Efter upphämtning på överenskommen plats, styr vi bussen mot Bromölla. På Bellas Place njuter vi av en god förmiddagsfika i sann 50-tals anda. Vi åker sedan vidare mot det småländska landskapet. På Kosta Lodge, inbäddat i den småländska naturen, inkvarterar vi oss och gör oss bekväma i våra rum. 

Efter incheckning finns det gott om tid att utforska omgivningarna på egen hand och i egen takt. Besök julmarknaden, unna dig något gott eller varför inte strosa runt bland butikerna som säljer glas, konst och märkesvaror till outletpriser. Kanske hittar du den perfekta julklappen?

På kvällen samlas vi åter i glasbruket för att tillsammans avnjuta och uppleva luffartraditionen Hyttsill i kombination med traditionell julmat, såsom - Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, skinka och övriga julbordsfavoriter. Till efterrätt serveras det såklart en äkta småländsk ostkaka med grädde och sylt. Under kvällen bjuds det på ljuvlig underhållning av Tommy Körberg med pianist och glasblåsning på mästarnivå.

Dag 2
Utvilade och efter en god frukost, checkar vi ut och samlas för avfärd. Idag styr vi bussen mot Kosta Outlet. Här hittar vi märkesprodukter till riktigt förmånliga priser. Med härliga minnen och säkert ett och annat fynd i bagaget, påbörjar vi vår hemresa. Vi tar farväl, vid påstigningsplatsen framåt kvällen!


*Med reservation för feltryck & ändringar!
 

Hotell

Kosta Lodge

Kosta Lodge

Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närheten till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Rummen, stugorna och annexen är bekvämt och trevligt inredda. 50 gästrum finns i huvudbyggnaden...