Skip to main content

Kosta -Lasse Kronér med gäster -En hyttsillshow att minnas

Pris från:
2 095:-
Dagar:2
  • Resa i modern turistbuss
  • Förmiddagsfika, Bellas Place
  • En natt med del i dubbelrum, Kosta Lodge
  • Hyttsill med underhållning, Lasse Kronér med gäster
  • Glasblåsning
  • Guidning av glasbruket
  • Frukost på Kosta Lodge, dag 2
  • Besök på Kosta Outlet
  • Reseledarservice
Boka resa

En oförglömlig kväll tillsammans med Lasse Kronér med gäster, där deras lättsamma stil får hyttsillshowen att lyfta. Vi får även uppleva mästerlig glasblåsning på nära håll inne i hyttan.  
 

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 – Kosta hyttsillshow (ca 25 mil)
Efter upphämtning på överenskommen plats, styr vi bussen mot Bromölla. På Bellas Place njuter vi av en god förmiddagsfika i sann 50-tals anda. Vi åker sedan vidare mot det småländska landskapet. På Kosta Lodge, inbäddat i den småländska naturen, checkar vi in och gör oss bekväma i våra rum. Efter incheckning finns det gott om tid att utforska omgivningarna på egen hand och i egen takt. Unna dig något gott eller varför inte strosa runt bland butikerna som säljer glas, konst och märkesvaror till outletpriser. På kvällen samlas vi åter i glasbruket för att tillsammans avnjuta och uppleva luffartraditionen Hyttsill. Till efterrätt serveras det såklart en äkta småländsk ostkaka med grädde och sylt. Under kvällen bjuds det på trevlig och lättsam underhållning av Lasse Kronér med gäster. Vi får även uppleva glas-blåsning på mästarnivå i hyttan.


Dag 2 – Glasblåsning & shopping
Efter en god frukost, checkar vi ut och åker en kort bit till Kosta Glasbruk. Idag ska vi få en guidad rundvandring och se glasblåsning på riktigt nära håll inne i hyttan. Vi strosar runt bland alla konstverk och får chans att ställa frågor till självaste glasmästarna. Det blir även tid för ett sista besök på Kosta Outlet med möjlighet att köpa en god lunch innan det är dags för hemfärd. Med härliga minnen och säkert ett och annat fynd i bagaget, tar vi farväl vid våra påstigningsplatser framåt kvällen.
 


*Med reservation för fel & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/10BussKosta - Lasse Kronér med gäster -En hyttsillshow att minnasMer än 82 095:-BokaMer information

Hotell

Kosta Lodge

Kosta Lodge

Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närheten till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Rummen, stugorna och annexen är bekvämt och trevligt inredda. 50 gästrum finns i huvudbyggnaden...