Skip to main content

Kosta - Safari, glasbruk & hyttsill

Pris från:
1 795:-
Dagar:2
  • Resa i modern turistbuss
  • Kaffe & fralla, Bellas Place, dag 1
  • Rundtur med buss, Kosta Safaripark
  • Hyttsill med underhållning, dag 1
  • En natt med del i dubbelrum, Kosta Lodge
  • Frukost dag 2, Kosta Lodge
  • Guidat besök, Kosta Boda Art Gallery & Glasbruket
  • Besök, Kosta Outlet
  • Reseledarservice
Boka resa

I hjärtat av glasriket, inbäddat i den småländska naturen får vi en upplevelserik vistelse. Det bjuds på Safari, Hyttsill, underhållning och glaskonst -En resa lite utöver det vanliga.

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 – Safari, shopping & Hyttsill
Efter upphämtning åker vi mot Bellas Place i Bromölla, för att avnjuta en god förmiddagsfika. Vidare fortsätter vi resan mot det småländska landskapet. På Kosta Outlet gör vi ett uppehåll för möjlighet att köpa lunch eller strosa omkring i varuhuset på egen hand. Vi samlas åter i bussen för att åka en kort bit till Kosta Safaripark. Här får vi uppleva skogslevande djur på riktigt nära håll genom bussfönstret.  I parken kan vi få se både Mufflonfår, Dovhjort, Vildsvin, Kronhjort och Visent. Efter en spännande rundtur beger vi oss vidare till Kosta Lodge och checkar in samt gör oss bekväma i våra rum. På kvällen samlas vi åter för en trevlig kväll med Hyttsill och underhållning. Idag är hyttsill en festmåltid tillagad på traditionellt vis. Sill, isterband, fläsk, ostkaka m.m. - enkel mat som tillagats med stor finess i det kylrör där glaset tidigare under dagen stått och svalnat. Under kvällen njuter vi fullt ut av underhållning, gemenskap, värme och den goda maten, -precis som luffarna och folket i bygden alltid gjort.  
 

Dag 2 - Glaskonst
Efter en stadig frukost checkar vi ut och samlas i bussen. Vi åker till Kosta Boda Art Gallery och glasbruk där vi får en intressant, guidad visning. Vidare åker vi till SEA glasbruks gamla lokaler som idag är ett lågprisvaruhus. Här får vi tid att spana in utbudet och kanske en eller annan souvenir får följa med hem. Vi åker vidare till Kosta Outlet, och får möjlighet att utforska både Kosta Outlet och glasbruket. Det blir även tillfälle att köpa sig en god lunch. Efter två intressanta dagar gör vi oss redo för hemfärd. Vi tar farväl på hemorten med härliga minnen och upplevelser i bagaget.
 
*Med reservation för feltryck & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/9BussKosta - Safari, glasbruk & hyttsill
Specialerbjudande -Nu 500:- rabatt/person! (ord. pris: 1795:-)
Mer än 81 795:-BokaMer information
10/10BussKosta - Safari, glasbruk & hyttsill
Specialerbjudande -Nu 500:- rabatt/person! (ord. pris: 1795:-)
Mer än 81 795:-BokaMer information
13/10BussKosta - Safari, glasbruk & hyttsill
Specialerbjudande -Nu 500:- rabatt/person! (ord. pris: 1795:-)
Mer än 81 795:-BokaMer information
20/10BussKosta - Safari, glasbruk & hyttsill
Specialerbjudande -Nu 500:- rabatt/person! (ord. pris: 1795:-)
Mer än 81 795:-BokaMer information

Hotell

Kosta Lodge

Kosta Lodge

Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närheten till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Rummen, stugorna och annexen är bekvämt och trevligt inredda. 50 gästrum finns i huvudbyggnaden...