Skip to main content

Kryssning Höga Kusten och Vasa

Pris från:
5 495:-
Dagar:4
  • Resa i modern turistbuss, tre nätter med del i tvåbäddshytt insides (Cabin standard), 3-rätters middag dag 1, 2 & 3, frukost dag 2 & 3, brunch dag 4, underhållning och aktiviteter ombord, reseledarservice.
Boka resa

- Två länder, ett världsarv!

Följ med på en unik kryssning med M/S Birka och upplev världsarven Höga Kusten och Kvarkens skärgård under en och samma resa. Resan går inomskärs längs Höga Kustens vackra skärgård. Vi gör strandhugg både i Härnösand och i Vasa, Finland där vi erbjuder spännande utflykter för alla smaker!

Sök resa

Program

Dag 1 - Stockholm, Kryssning (60 mil)
Avresa från våra påstigningsorter på morgonen. Sen eftermiddag checkar vi in på Birka Cruises som avgår kl. 17.00 från Stockholm. Vi börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta seglar ut från Stockholm. Under Captain´s cocktail får du träffa alla som kommer att ta hand om dig under kryssningen innan du slår dig ned vid dukat bord för en 3-rätters välkomstmiddag. Lite senare bjuds vi på underhållning och kan ta en svängom på dansgolvet.

Dag 2 - Höga Kusten med Härnösand
Vi vaknar upp i Härnösand – Höga Kustens sydligaste kuststad. Fartyget ligger ett stenkast från centrum med bevarade trähus och båtliv mitt i staden. Vill du uppleva ännu mer av den unika Höga Kusten, följ med på någon av våra guidade utflykter.

På kvällen väntar en välsmakande trerätters middag, medan vi sakta seglar inomskärs i fyra timmar från Härnösand genom Sannasundet till Höga Kusten bron, via surströmmingens paradisö Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde. Här får vi njuta av en utsikt som du sent ska glömma. 

Dag 3 – Kvarkens skärgård med Vasa
På morgonen ankomst till Vasa i Finland. Med en mosaiklik skärgårdsnatur runt hörnet bjuder den tvåspråkiga staden på esplanader, parker, shopping, restauranger, caféer och en pytteliten saluhall. Upptäck staden eller Kvarkens skärgård på någon av våra utflykter. Vid 17-tiden lämnar vi Vasa. På kvällen äter vi en 3-rätters middag tillsammans.  

Dag 4 - Kryssning, Hemresa (60 mil)
Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till taxfreepriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i den fina spa-anläggningen på däck 10. Kl. 14.00 är vi åter i Stockholm där vår buss väntar för att ta oss söderut igen efter en oförglömlig resa.

 

Vi erbjuder flera olika utflykter både i Härnösand och i Vasa som samtliga är ledda av kunniga guider. Tillgång är i mån av plats. Utflykten bokas i samband med resan. Om vald utflykt är fullbokad på hemsidan kontakta oss per telefon. 

Tillval: 

Utflykter Höga Kusten                                             Pris per person:
Smaka på Höga Kusten                                               1 125:-
Världsarvet Höga Kusten                                             745:-
Mannaminne och lokal lunch                                       695:-
Stadsvandring och utsikt från Vårdkasberget               525:-
Höga Kustens historia och Wendelas kakkalas              625:-
Högakustenbron och lokala smaker                             695:-

Utflykter Vasa
Stadsrundtur och Replotbron                                      795:-
Levande skärgårdsbyar med buss                                725:-
Kvarkens världsarv med buss                                      750:-
Gamla Vasa och stadsrundtur                                      575:-

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
18/8BussKryssning Höga Kusten och Vasa - Två länder, ett världsarv!Mer än 85 495:-BokaMer information

Hotell

Birka Cruises

Birka Cruises

Rederi: Birka Cruises erbjuder skärgårds-inspirerade kryssningsupplevelser sedan 1971. Rederiet kryssar alla dagar i veckan i Stockholms skärgård med kryssningsfartyget M/S Birka från Stadsgårdstermin...

Resekalender

25/6TUR för en dag - HORNBÆK i sommarskrud (via Getinge, Haverdal, Halmstad)från 295:-