Skip to main content

Lübeck med Ducksteinfestivalen

Pris från:
3 295:-
Dagar:3
  • Resa i modern turistbuss
  • Bro-, väg- och färjeavgifter
  • Två nätter med del i dubbelrum, Park Inn by Radisson Lübeck
  • Middag på hotellet, dag 1
  • Frukost på hotellet, dag 2 & 3
  • Möjlighet till shopping (25kg/pers)
  • Reseledarservice
Boka resa

Längs med floden Trave myllrar det av levande musik, internationella gatuteatrar och en hel uppsjö av kulinariska läckerheter. Följ med oss till Lübeck och upplev Ducksteinfestivalen.  Vi bor flott på Park Inn by Radisson, med festivalen runt hörnet. 

Sök resa

Program

Dag 1 – Lübeck (30 mil)
Vi åker på morgonen från våra påstigningsorter och lämnar Sverige via Öresundsbron. Resan fortsätter genom Danmark till Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden. Under överfarten som tar ca 45 minuter finns det möjlighet att fika eller att äta något. Väl framme i Tyskland har vi endast en dryg timmes resa till Lübeck dit vi ankommer tidig eftermiddag.  Vi gör en guidad stadsvandring och får uppleva stadens medeltida charm med sina vackra byggnader, genuina kyrkor och välkända sevärdheter som den gamla stadsporten Holstentor och Rådhuset. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell, Park Inn by Radisson och får lite egen tid. På kvällen samlas vi igen för att avnjuta en gemensam middag i hotellets restaurang och kan sedan avrunda kvällen på festivalen.

Dag 2 – Lübeck, Ducksteinfestivalen
Efter en välsmakande frukost på vårt hotell är dagen fri att utforska Lübeck. Vi rekommenderar ett besök på anrika och välkända Café Niederegger som lockar med sin marsipan. Lite senare på eftermiddagen öppnar Duckstein-festivalen vid Traves strand, där vi kan njuta av allt i en härlig atmosfär med en blandning av konst, kultur och kulinariskt. Här kan vi prova det 
berömda Duckstein-ölet, som har en mer än 400-årig bryggtradition. Varje år firar bryggeriet med festivaler i fyra spännande städer i Tyskland. Vi bjuds på musik i alla dess former alltifrån pop och rock, gatuteater samt spännande gastronomi. Här finns även fina försäljningsställen för mode, smycken, design och konsthantverkare som visar sina unika produkter. Middagen äter vi denna kväll i egen regi.

Dag 3 – Hemresa
Vi äter frukost på hotellet och har sedan ytterligare tid att njuta av atmosfären i den vackra gamla staden. Vi lämnar Lübeck vid lunchtid och åker mot Puttgarden. Innan det är dags att ta färjan över till Rödby får vi möjlighet till inköp i någon gränsbutik. Resan fortsätter genom Danmark och via Öresundsbron tillbaka våra hemorter efter en härlig festivalhelg.

Park Inn by Radisson, Lübeck är ett modernt hotell beläget intill den gamla stadsdelen, som är en av UNESCO:s världsarvsplatser. Stadens centrum ligger en kort promenad från hotellet, som erbjuder bekväma rum med delvis utsikt över gamla stan eller Holstentor. Hotellets restaurang LaBaracca Cucina Italiana erbjuder kulinariska läckerheter från Italien.  På hotellet finns även ett kasino.

www.radissonhotels.com

 

*Med reservation för tryckfel & ändringar!
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/8BussLübeck med Duckstein ÖlfestivalMer än 83 295:-BokaMer information

Hotell

Park Inn by Radisson, Lübeck

Park Inn by Radisson, Lübeck

Park Inn by Radisson, Lübeck är ett modernt hotell beläget intill den gamla stadsdelen, som är en av UNESCO:s världsarvsplatser. Stadens centrum ligger en kort promenad från hotellet, som erbjuder bek...