Skip to main content

Magiska Prag

Pris från:
5 495:-
Dagar:5
  • Resa i modern turistbuss, bro-, väg- och färjeavgifter, 4 nätter med del i dubbelrum på Jurys Inn Prague, frukost dag 2-5. Båttur på Moldau inkl. middagsbuffé, aperitif, musik-dag 2. 3-rätters middag inkl. 1 öl på U Fleku-dag 4. Bryggeribesök inkl. 1 öl & souvenir, guidad stadsvandring med svensktalande lokalguide, Reseledarservice.
Boka resa

Den gyllene staden vid Moldau, en resa för dig som vill upptäcka en av Europas vackraste städer. Prag är en fantastisk stad att besöka med många fina gamla byggnader, krokiga gränder och välkända besöksmål som Karlsbron, Gamla stans torg och Pragborgen. På denna resa besöker vi även Dresden och Berlin.

Sök resa

Program Magiska Prag

Prag 1 – Prag (82 mil)
Från hemorten åker vi via Malmö och över Öresundsbron. Vår resa går vidare genom Danmark och via färjan Gedser – Rostock. Vi fortsätter resan söderut och vidare in i Tjeckien mot Prag. Vi gör stopp för fika och bensträckare på lämplig plats efter resans gång. Vi får möjlighet till middag på något värdshus längs vägen innan ankomst till hotellet sent på kvällen.


Dag 2 – Stadsvandring, båtresa på Moldau
Efter frukosten börjar vi med en kort bussresa till Pragborgen som vakar över staden från lillsidan och St. Vituskatedralen. Här ligger även barockkvarteren Malá Strana, med slingrande, smala gator, vackra hus och praktfulla palats. Vi fortsätter med en guidad stadsvandring bland Prags sevärdheter. Bekväma skor rekommenderas för i Prag tar vi oss enklast fram till fots! Vi promenerar över Prags äldsta bro Karlsbron med sina barockstatyer till Gamla stan och ser bl. a Rådhuset med det astronomiska uret och Tynkyrkan med Tycho Brahes grav. På eftermiddagen får vi egen tid. På kvällen samlas vi för att göra en trevlig båttur på Moldau på ca 2 timmar. Vi bjuds på middagsbuffé, aperitif och musik samtidigt som vi ser Prags sevärdheter från vattnet.


Dag 3 – Prag på egen hand
Vi äter frukost på hotellet och sedan står dagen till fritt förfogande att utforska Prag på egen hand. Besök gärna ett av de många museerna, passa på att shoppa eller bara njut av atmosfären.


Dag 4 – Bryggeribesök, U Fleku
Efter frukosten tillbringas en stor del av dagen på egen hand. Sen eftermiddag samlas vi igen för ett bryggeribesök på U Fleku i Prag (guidad visning inkl. 1 öl & souvenir). Detta är den mest berömda ölhallen och är bland annat känd för sitt mörka öl. U Fleku består av ett antal små och stora rum i gammal stil, en gård med utomhusservering och själva bryggeriet finns beläget i källaren. Vi avnjuter även en god middag inkl. en öl, på U Fleku innan vi tar oss tillbaka till vårt hotell.


Dag 5  – Hemresa (82 mil)
Efter frukost checkar vi ut och lämnar Prag och Tjeckien för denna gång. Vi passerar den tyska huvudstaden Berlin på väg till Rostock där vi ska ta färjan över till Danmark. Ombord får vi möjlighet att äta middag. Vi kör vidare genom det danska landskapet och via Öresundsbron är vi snart åter på svensk mark.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/9BussMagiska PragMer än 85 495:-BokaMer information

Hotell

Jurys Inn Prague Hotel

Jurys Inn Prague Hotel

Jurys Inn ligger mitt emot tunnelbanestationen Florenc, 20 min. promenad från Gamla stans torg och 5 minuter med tunnelbanan från Vaclavplatsen. Rummen är rymliga, moderna och ljudisolerade, gratis te...

Resekalender

19/7TUR för en dag till GILLELEJE via Veberöd-Staffanstorpfrån 280:-