Skip to main content

Mälardalen med Gripsholm & Sala Silvergruva

Pris från:
3 495:-
Dagar:3
  • Resa i modern turistbuss
  • 2 nätter med del i dubbelrum på Elite Stadshotellet, Västerås
  • Middag på hotellet, dag 1 & 2
  • Frukost på hotellet, dag 2 & 3
  • Besök på Skultuna Messingbruk, inkl fika & presentation, dag 1
  • Stadsruntur med lokalguide i Västerås, dag 2
  • Entre & rundvisning på Sala Silvergruva, dag 3
  • Lunch, Sala Värdshus, dag 3
  • Reseledarservice
Boka resa

En härlig weekend i Västerås där vi bekantar oss med gurkstaden vid Mälaren som är rik på sevärdheter. Vi bor på centrala Elite Stadshotellet & gör utflykter både i Mälardalen & Bergslagen.
 
 

Sök resa

Program

Dag 1. – Västerås (ca 60 mil)
Eter upphämtning vid respektive påstigningsort styr vi bussen mot Västerås. Vi gör stopp för möjlighet att köpa lunch och ta en bensträckare på lämplig plats utmed färdvägen. Mätta och belåtna åker vi vidare till småstads-idyllen Skultuna, där livet har kretsat kring mässingsbruket i över 400 år. Skultuna Messingsbruk är numera Europas äldsta ännu fungerade mässingsbruk. Det var i Brännhyttan, brukets första gjuteri, som koppar och zink smältes för att tillverka ljusstakar, mortlar och gruvlampor. Idag är Skultuna ett älskat utflyktsmål och under vårt besök bjuds vi på en presentation och gemensam fika. Vidare åker vi till centrala Elite Stadshotellet i Västerås och checkar in för 2 nätter. På kvällen samlas vi för en gemensam middag i hotellets restaurang. 
 


Dag 2 – Västerås & Gripsholm Slott
Efter en god hotellfrukost samlas vi idag för att få en cirka 2 timmars guidad stadsrundtur i Västerås. Det blir även tid att strosa runt och utforska staden på egen hand. Från hotellet har vi nära till både varuhus, gallerior, spännande små butiker. På eftermiddagen samlas vi åter för att åka till Gripsholms slott i Mariefred som var en av Vasaättens viktigaste borgar och är vackert beläget vid Mälarens strand. Vår rundtur genom det röda tornkrönta slottet tar oss genom, vackra utsmyckade salar och inkluderar ett besök i Hertig Karls kammare. Efter ett minnesvärt besök åker vi tillbaka till vårt hotell. På Kvällen samlas vi i restaurangen för att avnjuta en god middag.

 

Dag 3 – Sala Silvergruva (ca 4 mil)
Efter en god natts sömn och en stärkande hotellfrukost checkar vi ut från hotellet och samlas åter i bussen. Idag ska vi få möjlighet att utforska Sala Silvergruva som är en av landets äldsta gruvor och hade sin storhetstid under 1500-talet. Gustav Vasa kallade den för ”Svea Rikes Skattkammare” och gruvan var i drift ända fram till 1908. Under vår resa gör vi en underjordisk rundvandring i gruvan och avslutar med gemensam lunch på Sala Värdshus. Nu är det bara hemfärden som återstår. Vi gör stopp för bensträckare och fikapaus på lämplig plats längs med färdvägen. Vi tar farväl på hemorten med härliga minnen och upplevelser i bagaget.

*Med reservation för feltryck & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/7BussMälardalen med Gripsholm & Sala SilvergruvaMer än 83 495:-BokaMer information

Hotell

Elite Stadshotellet Västerås

Elite Stadshotellet Västerås

Mitt i centrala Västerås ligger Elite Stadshotellet. Här har du nära till det mesta: varuhus, gallerior, spännande små butiker, friluftsaktiviteter, lokal-transporter och tågstationen. Elite Stadshote...