Skip to main content

Miniweekend i Rostock

Status:
Fullt

En prisvärd resa med bra shoppingmöjligheter och härliga upplevelser som god mat och många fina sevärdheter.  Följ med och tillbringa ett härligt veckoslut i Rostock. Vi bor på die kleine Sonne i centrum nära restauranger och nöjesliv.

 

Sök resa

Program

Dag 1 – Rostock (25 mil)        
Vi åker från hemorten på morgonen via Öresundsbron och genom Danmark till Gedser där färjan till Rostock väntar. Under båtresan som tar ca 2 timmar finns det  möjlighet att äta lunch för de som önskar. Väl framme i Rostock åker vi till Citti – varuhuset med över 80 000 olika varor på hyllorna, dessutom till förmånliga priser. Här finns det möjlighet till prisvärd shopping. Efter ett par timmar samlas vi i bussen igen för resa till vårt centralt belägna Die Kleine Sonne i Rostock. Efter incheckning får vi tid att utforska staden på egen hand. Har du siktet inställt på shopping så rekommenderar vi Köpcentret Rostocker Hof, som finns en kort promenad bort. Kvällen är fri att roa sig och att ta del av Rostocks restaurang och nöjesliv. Det finns gott om mysiga restauranger där du kan njuta av allt från färsk fisk till spännande internationella rätter.

Dag 2 – Hemresa (25 mil)
Efter en skön sovmorgon äter vi en god frukostbuffé och sedan finns det tid till en sista promenad i staden. Vid lunchtid samlas vi i bussen och beger oss vidare till någon gränshandel med möjlighet till prisvärda inköp innan det är dags för hemresa med färjan Rostock – Gedser och återresa till Sverige via Öresundsbron efter ett par härliga dagar i Rostock.
 

Hotell

Hotel die kleine Sonne, Rostock

Hotel die kleine Sonne, Rostock

Die kleine Sonne, Rostock Hotellet är beläget i centrum med perfekt utgångsläge för att utforska stadens utbud av shopping, restauranger, caféer och sevärdheter. www.die-kleine-sonne.arcona.de...

Resekalender

19/9TUR för en dag till GILLELEJE via Veberöd-Genarp-Dalby-Staffanstorpfrån 280:-
21/9TUR för en dag till GILLELEJE via Lundfrån 280:-
22/9Bordershop direkt (100 kg) via Bromöllafrån 600:-
24/9Ullared (via Tollarp-Osby)från 240:-
25/9Bordershop (75 kg) via Knislingefrån 500:-