Skip to main content

Natursköna Harz

Pris från:
4 295:-
Dagar:4
  • Resa i modern turistbuss, bro-, väg- och färjeavgifter, 3 nätter med del i dubbelrum på HKK Hotel, Wernigerode, middag dag 1, 2 & 3, lunch inklusive måltidsdryck dag 3, frukost dag 2, 3 & 4, entré & guidning i droppstensgrotta i Rübeland, stadsrundtur i Quedlinburg med Bimmelbahn, tågresa på smalspårsbanan, Wernigerode – Drei Annen Hohne, besök hos träsnidare, reseledarservice.
Boka resa

Harz är ett fantastiskt område som bjuder på spännande natur med branta klippor, täta granskogar, dammar och sjöar. Vi får se borgar, slott och färgglada korsvirkeshus. Vi besöker idylliska städer, gruvmuseer och tar även en tur med det ångdrivna tåget på Harz smalspåriga järnväg.

Sök resa

Program

Dag 1 – Wernigerode (62 mil)                                 
Vi lämnar Sverige och åker över Själland och Lolland i Danmark till Rödby för färjeöverfart till Puttgarden. Vi fortsätter söderut och passerar Lübeck och Tysklands näst största stad Hamburg. På kvällen är vi framme i Harz, i den färgglada korsvirkesstaden Wernigerode där vi ska bo i tre nätter. Efter incheckning och en stunds avkoppling äter vi välkomstmiddag på vårt hotell.

Dag 2 - Droppstensgrottor & Quedlinburg (15 mil)
Vi får under två hela utflyktsdagar uppleva en fantastisk region.  Från vårt hotell har vi nära till det bilfria torget med uteserveringar och det sevärda rådhuset.  På gågatan Breite Strasse finns många välsorterade småbutiker och välbevarade färgglada gamla hus, bl. a. Krummelsches Haus med en vacker träsnidad fasad. Högt ovanför staden tronar det vackra slottet Wernigerode.

Efter frukost avresa från Wernigerode till Rübeland droppstensgrottor för en guidad visning. Temperaturen i grottorna är ca 8–9 grader - varma kläder och bra skor rekommenderas.  Grottorna upptäcktes 1866 och man har funnit tecken på att det har bott människor där redan under äldre stenåldern.

Vi åker sedan vidare till Harz största sjö Rappbodetalsperr. Denna är en av flera, konstgjort uppdämda sjöar, som bildar ett gemensamt vattensystem. Vi åker vidare genom Bodedalen och får möjlighet till lunchpaus. På eftermiddagen besöker vi staden Quedlinburg. Staden är upptagen på Unescos världskulturarvslista och här finns ca 1 300 korsvirkeshus. Vi tar en tur med rundturståget ”Quedlinburger Bimmelbahn” och får sedan lite egen tid innan det är dags att återvända till Wernigerode.  Vi äter middag på vårt hotell.

Dag 3 - Med tåg och buss i Harz (12 mil)
På morgonen gör vi en tågresa från Wernigerode efter ånglok på smalspårsbanan i vackra omgivningar upp till Drei Annen Hohne, där vår buss möter upp. Vi fortsätter genom det vackra landskapet via den välkända vintersportorten Braunlage till Torfhaus där vi vid klart väder kan se Brocken, som är Harz högsta berg.

Vi fortsätter till Altenau för en gemensam lunch inkl. dryck och gör ett trevligt besök hos en träsnidare Vi åker vidare på vackra vägar via kurorten Bad Harzburg till Wernigerode. Lite senare på kvällen äter vi middag tillsammans på vårt hotell.

Dag 4 - Hemresa
Det är nu dags att säga ”Auf Wiedersehen” till det vackra Harz. Ett fantastiskt område som säkert lockar till fler besök. Vi åker norrut mot Saltstaden Lüneburg och fortsätter till Scharnebeck där får se en av världens största fartygslyftar, Schiffshebewerk. Den lyfter fartyg 38 meter upp som väger otroliga 6 000 ton. Under dagen gör vi uppehåll för lunch, fika och får även möjlighet till inköp innan det är dags för färja till Danmark och vidare återresa till Sverige och våra hemorter.

 

 

 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
25/7BussNatursköna HarzMer än 84 295:-BokaMer information

Hotell

HKK Hotel Wernigerode

HKK Hotel Wernigerode

HKK Hotel Wernigerode är ett 4-stjärnigt hotell, beläget i centrum endast 100 meter från Gamla stan. Hotellet har restaurang, bar och en SPA-anläggning. Rummen är rymliga och modernt inredda. www.hkk-...

Resekalender

26/4Bordershop 75 kg (via Kristianstad, Åhus, Gärds Köpinge, Tollarp, Hörby, Lund, Malmö)från 520:-