Skip to main content

Natursköna Värmland med Lars Lerin

Pris från:
4 495:-
Dagar:4
 • Resa i modern turistbuss
 • 3 nätter med del i dubbelrum på Scandic Winn, Karlstad
 • Middag på hotellet, dag 1, 2, 3
 • Frukost på hotellet, dag 2, 3, 4
 • Entré och guidad visning, Lars Lerins Sandgrund
 • Guidad visning, Rottneros Park
 • Guidad visning, Mårbacka
 • Guidad visning, Klässbols Linneväveri
 • Guidad visning Rackstadmuseet, Arvika
 • Guidad visning, Habo Kyrka
 • Lunch, Restaurang Stugan, dag 4
 • Reseledarservice
Boka resa

Följ med och utforska Värmlands förföriska natur och den berömda konstnären Lars Lerins Sandgrund. Vi bor centralt på Scandic Winn i Karlstad.

Sök resa

Program

Dag 1. – Lars Lerin, Karlstad (ca 52 mil)
Efter upphämtning åker vi på vackra vägar mot Värmland. Vi stannar för bensträckare och lunch på lämplig plats under resans gång. I Karlstad gör vi ett besök i Lars Lerins konsthall där vi får se ett stort urval av hans målningar. Här finns även ett gästutställningsrum där speciellt inbjudna konstnärer visar sina verk. Lars Lerin ses som en av Nordens främsta akvarellister. Han har även haft stora utställningar i Tyskland, Frankrike och USA. Efter ett intressant besök åker vi vidare till vårt centrala hotell Scandic Winn och checkar in för 2 nätter. På kvällen samlas vi för en gemensam middag i hotellets restaurang. 

Dag 2 – Rottneros & Mårbacka
Efter en god hotellfrukost samlas vi i bussen och beger oss norrut och följer Mellanfrykens västra strand. Dagens första besök blir på Rottneros. Här på sagans Ekeby, bodde kavaljererna i ”Gösta Berlings saga”. Vi strövar runt i parken och njuter av allt det vackra innan det har blivit dags att fortsätta färden längs Övre Fryken, till Torsby.  Vi vänder söderut igen och följer nu sjöarnas östra strand och framåt eftermiddagen når vi Selma Lagerlöfs Mårbacka. Här föddes Selma år 1858 och hon dog också här 1940. Här ska vi få en intressant guidad visning. Selma Lagerlöfs hem står likadant nu som när hon levde, Här berättas det om hennes författarskap, men även om hennes engagemang i politik, jordbruk och företagande, och för freds- och kvinnosaken. På Mårbacka finns också en fantastisk trädgård, utställnings-lokaler, aktiviteter, café och butik. Efter ett intressant besök har det nu blivit dags att återvända till hotellet. På kvällen samlas vi för en gemensam middag i restaurangen.


Dag 3 – Klässbol & Arvika
Efter en god natts sömn och en stärkande frukost har vi ytterligare en intressant värmlandsdag framför oss. Dagens första besök är Klässbols linneväveri. Väveriet levererar varor till kungahus, ambassader och inte minst till den årligen och återkommande Nobelfesten. Här får vi en intressant visning och tillfälle för lite shopping. 

Bussen tar oss vidare till Arvika, vackert beläget vid Glafsfjorden. Här kan vi på egen hand shoppa loss i stans butiker, äta en god lunch eller göra ett besök i Trefaldighetskyrkan. Vid sjön Racken utanför Arvika samlades vid sekelskiftet framstående målare och vi kan beskåda deras bedårande verk på ett unikt museum – Rackstadmuseet, där vi får en guidad visning. Färden går vidare via den lilla orten Brunskog, Gustaf Frödings bygd med bland annat sjön Värmeln. Åter på hotellet äter vi en gemensam middag i restaurangen.

Dag 4. – Habo Kyrka
Efter frukosten checkar vi ut och tar farväl av Karlstad. Vi tar plats i bussen och påbörjar vår hemfärd. I Habo gör vi ett stopp för en guidad visning i Sveriges största träkyrka med fantastiska målningar som pryder större delen av kyrkan. Vi samlas åter i bussen för vidare färd till Stadsparken i Jönköping. Här ska vi avnjuta en god lunch i Restaurang Stugan. Resan fortsätter söderut och vi gör stopp för bensträckare och fikapaus på lämplig plats längs med färdvägen. Hemorten beräknar vi nå cirka klockan 19. Vi tar farväl med härliga minnen och upplevelser i bagaget.

*Med reservation för feltryck & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/7BussNatursköna Värmland med Lars LerinMer än 84 495:-BokaMer information

Hotell

Scandic Winn, Karlstad

Scandic Winn, Karlstad

Vi bor centralt och fint på Scandic Winn i Karlstad, nära sevärdheter, nöjen och shopping. Sandgrund, Lars Lerins konsthall är belägen ca 300 meter från hotellet. www.scandichotels.se...