Skip to main content

Nordfyn -De vackraste trädgårdarna

Pris från:
3 895:-
Dagar:3
  • Resa i modern turistbuss, entré & guidning, Sandrumgård, kaffe & kaka, Sandrumgård, 2 nätter med del i dubbelrum, Bogense Hotel, besök & förfriskning, Bella Husted, entré, Egeskov Slott & Trädgård, drink & 4-rätters middag inkl. fri dryck*, kaffe & konjak eller likör, Bogense Hotel, frukost dag 2 & 3, entré & guidning, Grønløkke Plantskola, entré & presentation, Kongsdal Have, smörrebröd (exkl. dryck) Kongsdal Have, reseledarservice.
Boka resa

Följ med på en ljuvlig resa och upplev slott, romantiska trädgårdar och häpnadsväckande blomsterhav. Vi bor och äter gott på vårt centrala Bogense Hotel, i gemytliga omgivningar!

 

 

 

Sök resa

Program

Dag 1 - Den Romantiske Have, Sandrumgård (ca 24 mil)
Efter upphämtning kör vi mot den ståtliga Öresundsbron som tar oss över till vårt grannland Danmark. Vi fortsätter resan genom Själland och via Stora Bältbron når vi Fyn. Vid Knudshoved stannar vi och får möjlighet att köpa oss en god lunch. Vi samlas åter i bussen och åker en kort bit till Sandrumgård. Här får vi en intressant guidad visning av trädgårdens 200-åriga historia. Vi avrundar besöket med en kaffe och kaka i Rosenhaven. Efter en intressant eftermiddag fortsätter vi till vårt centrala Hotel Bogense. Vi checkar in och gör oss bekväma i våra rum. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att äta en gemensam middag. Efter maten tar vi en kort promenad för att besöka konstnären Bella Husted i hennes privata hem och studio. Här bjuds det också på en förfriskning.

Dag 2 - Egeskov Slott & trädgård
Utvilade och efter en god frukost ska vi idag bege oss till Egeskov slott och trädgård. Det är inte bara ett museum utan även levande hem för grevefamiljen Ahlfeldt. Vi tittar in i slottet och får uppleva 460-års historia bakom de tjocka murarna. Slottet har även en av de 12 mest spektakulära trädgårdarna i världen. Genom tiderna har världskända trädgårdsarkitekter och experter bidragit till den magnifika slottsträdgården. Vi har hela dagen till förfogande att i egen takt utforska allautställningar. Här finns FALCK, PUCK och VETERANBILS - utställning med mera. Efter en intressant dag samlas vi åter i bussen som tar oss tillbaka till Bogense Hotel. På kvällen samlas vi i restaurangen. Vi får en välkomstdrink och en delikat 4-rätters säsongsmeny inklusive fri dricka* (öl/vin/läsk/vatten) klockan 18.30-21.30. Som grädde på moset avrundar vi med kaffe & konjak eller en likör. 

Dag 3 - Grønløkke Plantskola
Efter en god frukostbuffé checkar vi ut från vårt hotell. Idag ska vi åka till Grønløkke Plantskola, Skandinaviens största rosenproducent. Här får vi en guidad tur i de magiskt vackra Rosenfälten, där över 1200 olika sorters rosor odlas. Vi samlas åter i bussen och åker vidare till Kongsdal Have. Här bjuds vi på en dansk frukost med smörrebröd (exkl. dryck) medan vi får en intressant presentation om parken. Kongsdals öppna trädgård är en helt fantastisk upplevelse. Den 20 000 m² stora trädgården erbjuder vackra blommor, exotiska växter och ståtliga träd - och mitt i trädgården, en 500 m² stor sjö med fontäner och vattenfall. Runt den vackra trädgården finns bänkar och bord, så det finns alltid möjlighet att ta en paus. Efter ett minnesvärt besök samlas vi åter i bussen och gör oss redo för hemfärd. Vi gör stopp för bensträckare och möjlighet att köpa fika innan vi når hemorten igen. Vi tar farväl med oförglömliga minnen i bagaget. 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/8BussNordfyn - De vackraste trädgårdarnaMer än 83 895:-BokaMer information

Hotell

Bogense Hotel

Bogense Hotel

Bogense Hotel är ett gammalt, välrenommerat hotell fyllt med atmosfär i trevliga omgivningar. De äldsta delarna av hotellet går tillbaka till 1822 och massor av charm har bevarats i det nästan 200 år...

Resekalender

17/4Ullared (via Hörby, Gårdstånga, Lund, Malmö)från 250:-